Erdoğan: Grup kürsülerini iftira kürsülerine çevirenleri, milli meselelerde yalan siyasetini terk etmeye davet ediyorum

Erdoğan, "Satıldı diyerek dedikodular çıkartılan Arifiye ana bakım fabrikası ordularımızın ihtiyacını karşılamaya devam ediyor" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni"ne katılarak konuşma yaptı.

Erdoğan, sözkonusu obüslerin pek çok avantaja sahip olduğunu ifade ederek, "Obüslerimizin beka kabiliyeti hem de ateş gücü artırılmıştı. Kazandırılan ilave yetenekler arasında atış kontrol, otomatik mühimmat yükleme, yangın söndürme, yeni paket askı donanımı, yeni nesil yardımcı güç unsuru bulunuyor" dedi.

Erdoğan, Altay tanklarının da testlerinin tamamlandıktan sonra 2025'ten itibaren seri üretime başlayacağını belirtti.

Muhalefete yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan, "Satıldı diyerek dedikodular çıkartılan Arifiye ana bakım fabrikası ordularımızın ihtiyacını karşılamaya devam ediyor" diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

İşten atılacak denilerek galeyana getirmek istedikleri fabrika personelleri hiçbir kayba uğramadan fabrikamızda çalışıyor, ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Fabrikayla ilgili hiçbir iddiaları tutmayanlar yarım ağızla da olsa bir özür dileme erdemi göstermediler. İşte bu güzel Sakaryamızı temsil eden bir tane milletvekili var, ondan da açtığım davadan 50 bin lirayı aldım. Onu da vakıflarımızdan birine verdik, hiç olmazsa hayırları dokunsun. Bu hazin tabloyu da ayrı bir pişkinlik örneği olarak milletimizin takdirine bırakıyoruz. İşin aslını bildikleri halde ısrarla yalan söyleyenlerin milletimize özür borçlarını ifa etmeleri gerektiğine inanıyorum.

Grup kürsülerini iftira kürsülerine çevirenleri, ülkemizin çıkarlarını ilgilendiren milli meselelerde yalan siyasetini terk etmeye davet ediyorum. Yaparlarsa ne ala. Yapmazlarsa biz milletimize saygımızın geleneği olarak onların yalanlarını deşifre etmeyi sürdüreceğiz. Savunma sanayi alanında da tam bağımsızlığımızı ilan edene kadar durmayacak, dinlenmeyeceğiz. 

"İHA üretiminde dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasında yer alıyoruz"

Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki ihracat rakamlarına da değinen Erdoğan, "20 yıl önce 248 milyon dolar olan savunma ihracatımız geçen yıl 4,4 milyar dolarla rekor kırdı. Bundan 5-6 yıl öncesine kadar dünyanın ilk 100 savunma şirketi listesinde 2 firma varken bugün o listede 7 firmayla temsil ediliyoruz. İHA, SİHA, taarruzi insansız hava araçları üretiminde dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasında yer alıyoruz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU