Medipol Başakşehir tur şansını zora soktu

Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Olympiakos'u ağırlayan Medipol Başakşehir, karşılaşmayı 1-0 kaybetti

Fotoğraf: AA

Medipol Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Yunanistan temsilcisi Olympiakos'a 1-0 mağlup oldu. 

3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmada Yunan ekibinin golünü 53. dakikada Georgios Masouras kaydetti. 

Medipol Başakşehir uzatma dakikalarında Edin Visca ile bir penaltı vuruşundan yararlanamadı. 

Turuncu-lacivertli ekipte İrfan Can Kahveci 80. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 

Bu maçın rövanşı 13 Ağustos'ta oynanancak. Medipol Başakşehir rövanşı iki farklı kazanması ya da 1-0 dışındaki tek farklı galibiyetlerde tur atlayan taraf olacak. Turuncu-lacivertlilerin rövanşı 1-0 kazanması halinde maç uzatmaya gidecek. 

“Olympiakos’un kalecisini aşamadık, fırsatları değerlendiremedik"

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına  Medipol Başakşehir Yardımcı Antrenörü İrfan Saraloğlu katıldı. Saraloğlu, şu açıklamayı yaptı:

Olympiakos takımı sahada kendisine yakışır, Şampiyonlar Ligi'ne yakışır bir futbol oynadı, iyi stratejiler uyguladılar, kendi becerileri ile bir maç kazandılar. Onların galibiyetine gölge düşürmek istemiyorum ancak iki ayaklı maçın birini kazandılar. Bir maç daha var. Bizim için bir maç bitmiştir, ikinci maç başlayacaktır. Çok kısa ikinci maç için önemli hazırlıklarımız olacak. Pes etmeyecek bir anlayışımız var. Gücümüzle ikinci maçı bize yakışır oyunla oynayarak turu atlamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bununla birlikte söyleyeceğim 10 kişi kalmamaza rağmen geri adım atmayan ve oyuna girip destek veren oyuncularımızı tebrik etmek istiyorum. Teknik olarak söyleyebileceğim bir kaç cümle var, rakibin kalecisini aşamadık, elimize geçirdiğimiz fırsatları değerlendiremedik ama burada rakip kalecinin başarısını gözardı etmemeliyiz. İkinci maça daha sıkı çalışarak, sahada 11 kişi kalarak bir maç bitirmek istiyoruz.

Arda Turan'ın durumu

İrfan Saraloğlu, Arda Turan'ın durumunun sorulması üzerine ise, "İki maçlık bir plan yapmıştık, Arda sakat değil, sakatlığı geçmiş durumda ancak oynayan arkadaşlarından antrenman sayısı düşük. Form durumu fena değil, iyi seviyede, ikinci maçta hocamız kendisine uygun gördü. İkinci maçta bizimle beraber olacak, katkıda bulunacağını tahmin ediyorum. Sakatlık sorunu yok." sözlerini kullandı.

Martins: İşimiz zor

Basın toplantısında açıklamada bulunan Olympiakos'un teknik direktörü Pedro Martins de "Eleme konusu henüz kesinleşmedi, bir 90 dakika daha var ve rakibimiz çok tehlikeli bir rakip. Biz rövanş maçında daha sakin olmaya çalışacağız. Turu geçmeye çalışacağız ama işimiz zor" dedi. 

İsrailli hakem Orel Grinfeld'in yönetimi ile ilgili sorulara cevap vermeyeceğinin altını çizen Martins, mücadeleyle ilgili olarak şunları söyledi:

Gittikçe takımımız toparlanıyor, Plzen maçlarına oranla bu maçta daha iyiydik. İlk 15 dakikada zorlandık, daha sonra biz üstün oynadık. İkinci yarıya çıkarken daha sakin çıktık, oyunu lehimize çevirmeye çalıştık, bunun neticesinde golü bulduk ancak rakip 10 kişi kalınca biz oyunu tamamen lehimize çevirmemiz gerekirken bunu başaramadık. Rövanş maçı çok zor olacak. Seyircimize ihtiyacımız var. Dışarıda maç kazanmak çok önemli. Fakat çok zor bir rakiple rövanş maçını oynayacağız. Elimizden geleni yaparak turu geçmeye ve gruplara kalmaya çaba göstereceğiz.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU