Lille Yusuf Yazıcı'yı basına tanıttı

Fransız kulübü Lille'in Trabzonspor'dan transfer ettiği milli futbolcu Yusuf Yazıcı, takımının düzenlediği basın toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Yazıcı, "Trabzonspor'dan ayrılmak kolay değildi çünkü Trabzonspor benim evimdi" açıklamasında bulundu

Yusuf Yazıcı / Fotoğraf: AA

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekibi Lille ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Yusuf Yazıcı, yeni takımının gerçekleştirdiği antrenmanın ardından basın mensuplarının karşısına çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

22 yaşındaki futbolcu, Trabzonspor'dan ayrılmanın kendisini duygusallaştırdığını belirterek "Trabzonspor'dan ayrılmak kolay değildi. Çünkü Trabzonspor benim evimdi. Benim ailemdi. Trabzonspor altyapısında futbola başladım ve orada A takıma yükseldim. Hayallerimin peşinden koşmak istediğim için buradayım. İnsan ister istemez duygusallaşıyor. Çünkü Trabzonspor taraftarı beni çok seviyor, ben de onları çok seviyorum. Beni ben yapan Trabzonspor Kulübü ve taraftarıdır. Tekrardan hepsine çok teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu. 

Çok mutlu olduğunu ve Lille'de elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağını belirten Yazıcı, şöyle konuştu:  

Buraya gelmemde Zeki'nin (Çelik) payı çok yüksek. Buraya transfer olma durumum ortaya çıktığında Zeki ile çok fazla konuştuk. Buraya gelmemde en büyük nedenlerden biri de Lille'in genç oyunculara verdiği önem, destek. Takımıma skor anlamında yardım etmek istiyorum. Gol atmak, arkadaşlarıma gol attırmak istiyorum. Orta saha, kanatlar ve forvetin arkasında oynayabiliyorum. Hücum anlamında her tarafta oynayabiliyorum.

Lille'in 16.5 milyon euro karşılığında kadrosuna kattığı Yazıcı, üzerinde baskı olup olmadığı sorusuna ise "Lille'in en önemli transferlerinden biriyim. Bu, tabii ki baskı oluşturuyor ama kolay olsa burada olmazdım zaten" yanıtını verdi.

Milli futbolcu Lille'de 12 numaralı formayla mücadele edecek.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU