Erdoğan, Cukanoviç ile basın toplantısı düzenledi: Güneydoğu Avrupa'da istikrarın korunmasına özel önem atfediyoruz

Vahdettin Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası iki lider ardından ortak basın toplantısı düzenledi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç ile Vahdettin Köşkü'nde görüştü. 

Vahdettin Köşkü'ndeki görüşme, basına kapalı gerçekleşti. İki lider ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Görüşmede uluslararası gelişmeler hakkında önemli değerlendirmelerde yapma fırsatı bulduklarını belirten Erdoğan, "Güneydoğu Avrupa'da istikrarın korunmasına özel önem atfediyoruz. Karadağ'da barış ve istikrarı önemsiyoruz. NATO müttefikimiz Karadağ'ın AB'ye tam üye olmasını, samimiyetle teşvik ediyor ve destekliyoruz. Şu anda Karadağ'daki Türk yatırımcıların sayısı 3 bin 800. Bu çok önemli bir adım. Özel sektörümüzün Karabağ'daki başarılı çalışmalarını sürdüreceğine eminim. TİKA, Karadağ'da bugüne kadar toplam değeri 20 milyon avroyu aşan 400'den fazla proje ve faaliyet gerçekleştirmiştir" ifadelerini kullandı.

"Balkanlar ve Karadağ'da istikrara ve barışa katkı sağlıyoruz" diyen Erdoğan, "Karadağ'ın Avrupa Birliği'yle bütünleşme çalışmalarını takip ediyoruz" dedi.

Karadağ Cumhurbaşkanı Cukanoviç'in ise toplantıda, "Bugün bölgedeki hem de global düzeydeki konuları konuştuk. Bizim tarihi bağlarımız vardır. Şu andaki ikili ilişkilerimizin hakkında da konuştuk. Karadağ ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkiler çok uzun diplomatik ilişkilere bağlı olarak sağlam ve dostane ilişkilerimiz var. Bugün da NATO'da müttefik ülke olarak birlikte çalışıyoruz. Dostane ilişkilerimizin gelişmesinde önemli bir toplantı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU