Taliban eğitimi yasakladı... Online eğitim platformundan Afgan kadınlara ücretsiz ders kararı

FutureLearn Eş Başkanı Jo Johnson "İnternet sorunları, dil bariyeri, yoksulluk gibi nedenlerle bu sihirli bir değnek olmasa da Afganistan’daki kadınların insan hakkı olan eğitimin sağlanması için değerli bir rol oynayabilir" diye konuştu

Fotoğraf: Reuters

Afganistan’da Taliban’ın kadın öğrencilerin üniversiteye erişimini yasaklamasının ardından FutureLearn isimli online eğitim platformu, Afgan kadınların yasak süresince sitedeki derslere ücretsiz bir şekilde erişim sağlayabileceğini duyurdu. 

FutureLearn isimli online eğitim platformu, Afganistan’daki kadınların Taliban’ın üniversite yasağı süresince derslere ücretsiz bir şekilde katılabileceğini açıkladı. Platform, internet erişimi olan kadınlar ve kız çocuklarının Britanya’nın yüksek öğretim fakültelerinin dijital derslerine ücretsiz şekilde katılabileceğini, uzman eğitimlerini dinleyebileceğini duyurdu

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

T24'te yer alan habere göre; FutureLearn Eş Başkanı Jo Johnson, "İnternete erişebilen ve vakti olan kadınlar ve kız çocukları için bu hayat kurtarıcı olacak. İnternet sorunları, dil bariyeri, yoksulluk gibi nedenlerle bu sihirli bir değnek olmasa da Afganistan’daki kadınların insan hakkı olan eğitimin sağlanması için değerli bir rol oynayabilir" dedi.

Platforma üye olan kadınlar 1200’den fazla derse katılabilecek.

Afganistan’da Taliban, geçen hafta kadınların üniversite eğitimine katılımını yasakladı. Taliban’ın yasak kararı dünyanın dört bir yanında kınandı ve tepki çekti. 

 

T24

DAHA FAZLA HABER OKU