Erdoğan: Hayata geçirdiğimiz projelerle beyin göçünü tersine çeviriyoruz

Erdoğan, "Genç beyinlerimizi kendilerini geliştirmeleri için yurtdışına çıkmasına kaşı değiliz. Hayata geçirdiğimiz projelerle beyin göçünü tersine çeviriyoruz. Araştırma laboratuvarları tersine göç olayında önemli rol oynuyor" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Ödül alan bilim insanlarını tebrik eden Erdoğan, bilim ve teknolojiyi Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasında en önemli bir araç olarak gördüklerini belirtti.

Beyin göçü tartışmalarına ilişkin de konuşan Erdoğan, "Önümüzdeki bir kesim her konuyu istismar etmekte sınır tanımıyor. Bunlardan biri de beyin göçü. Genç beyinlerimizi kendilerini geliştirmeleri için yurtdışına çıkmasına kaşı değiliz. Hayata geçirdiğimiz projelerle beyin göçünü tersine çeviriyoruz. Araştırma laboratuvarları tersine göç olayında önemli rol oynuyor. 56'sı doktoralı 160 araştırmacı çalışıyor. Ülkemiz dünyayla yarışır bilime sahiptir" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Bilime ve teknolojiye yaptığımız yatırımların meyvelerini her alanda toplamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilim ve Teknoloji çalışmalarında önemli bir durgunluk yaşadık. Yeniden şahlanışa geçiyoruz. Allah'ın izniyle bu coğrafya bilimin ve teknolojinin merkezlerinden biri olacaktır. Çünkü TEKNOFEST kuşağına güveniyoruz. Gençler birçok şeyi başararak yarınlara hazırlanıyor. 

"Dünya başarılarımızı manşetlere taşıyor"

Erdoğan konuşmasında Türkiye'nin savunma sanayisi alanındaki adımlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, "TB2'yle başladığımız yolculukta şimdi Kızılelma'ya geldik. Dünya bizim insansız hava araçlarındaki başarılarımızı manşetlere taşıyor demek ki bu millet yapar mı yapar. Havada ATAK'ı Tayfur'u karada Piri Reis'i saymıyorum bile. Savunma sanayiindeki topyekün değişimin anlamı önümüzdeki dönemde daha iyi anlaşılacaktır.  Kızılelma ilk havalandığında hep birlikte duygulandık. Bize bu kadarı yetmez. İstiyoruz ki bu fotoğrafı her gün daha da zenginleştirelim" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU