AK Parti’den Kaz Dağları açıklaması: Çevre meseleleriyle ilgili çok yüksek bir hassasiyete sahibiz

Ömer Çelik: CHP'den defalarca milletvekili adayı olmuş bir şahıs tarafından SİT izninin kaldırılması sağlanmış

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Çanakkale’de Kaz Dağları yakınlarında bulunan Kirazlı köyüne yapılmak istenen altın madeniyle ilgili olarak bir açıklama da hükümetten geldi.

Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, söz konusu madenin Kaz Dağları’na 40 kilometre mesafede olduğunu söyledi. "Kaz Dağları ya da Türkiye'nin herhangi bir yerindeki çevre meselesiyle ilgili olarak çok yüksek bir hassasiyete sahibiz” diyen Çelik, "Mimarlar Odası üyesi, CHP'den defalarca milletvekili adayı olmuş bir şahıs tarafından SİT izninin kaldırılması sağlanmış” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çelik, ayrıca şunları söyledi:

Burada kesilen ağaçların tamamının fazlası başka bir alana dikilmiştir. 13 bin civarı ağaç kesilmiştir. 197 bin rakamı yanlıştır. Ayrıca burada işlem bittikten sonra yeniden ağaçlandırılacak. ÇED raporuna aykırı bir duruma kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Siyanür konusunda söylenenlerin de doğru olmadığı bir çok uzman tarafından söylenmektedir. İzinler iktidarlarımız öncesinde 2001 yılında verilmiş. 

Fırat'ın doğusuna olası operasyon

Fırat’ın doğusuna yönelik olası bir operasyon hakkında da konuşan Çelik, CHP’ye yönelik eleştirilerde bulundu: 

CHP yönetimi Fırat'ın doğusuyla ilgili hazırlıkla ilgili olarak 'sırada seçim mi var, saf mı sıklaştırıyor' şeklinde son derece samimiyetsiz ve saygısız bir ifade kullandı. Basit bir polemikle bu olayı geçiştirmeyi çalışmak doğrusu insanın aklına başka şeyleri getiriyor. Niçin Suriye ile ilgili konuşmalarda CHP'de bir tansiyon yükselmesi oluyor? Daha önce de bizzat genel başkanları Suriye'nin kuzeyinden Türkiye'ye tehdit olmadığını, Türkiye'ye saldırı olmayacağı yönünde açıklamalar yapılmıştı. Halbuki Ankara'daki gar patlaması gibi olaylar önümüze çıktı. CHP'nin sürekli olarak frenleyici, şaşırtmacaya dönük olarak bu şekilde açıklama yapması, Suriye'nin kuzeyine operasyon söz konusu olduğunda son derece basit ve üzücüdür.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU