Uçak kabini iniş anında dumanla doldu, yolcular tahliye edildi

Yolculardan biri olayı “hayatımın en korkunç deneyimi” diye tanımladı

İspanya’nın Valencia şehrine iniş yapmadan 10 dakika önce kabininden duman çıkan British Airways’e ait bir uçakta korku dolu anlar yaşandı.

Görevliler pazartesi günü gerçekleşen olayda uçak indikten sonra yolcuların acil durum kaydıraklarıyla piste inmesini sağladı.

Yolculardan Lucy Brown olup biteni “korku filmi gibiydi” diye tanımladı.

Brown attığı bir tweette “Valencia uçağında dehşet verici bir deneyim. Uçağın içi dumanla doldu ve (yolcular) acil tahliye edildi. Çok şükür ki herkes güvende” dedi.

 

 

Eşi Stephen’la birlikte tatilde olan İskoçya’nın Glasgow şehrinden Gayle Fitzpatrick de olay sonrası yolcuların ağladığını ve nefes nefese kaldığını söyledi.

Fitzpatrick sözlerine şöyle devam etti:

Çok korkunçtu. Uçuş tamamlanmak üzereydi. İnmemize 10 dakika kala uçak hızla alçalmaya başladı ve kabin içi dumanla doldu. Berbat beyaz acı bir dumandı. Kabinin dumanla dolması, bir dedektörün alev aldığı anlamına gelir. Bunun havalandırmadaki bir üniteden geldiğine dair konuşmalar vardı. Kabin ekibinden herhangi bir açıklama yoktu. Bazıları yüzü tamamen kapatan oksijen maskeleri ve ateşten koruyucu kıyafetler giymeye başlamıştı. Nihayet acil durum kapılarını açmayı başardılar ve bize kaydıraklardan kaymamızı söylediler. Orda yangın söndürme araçları bekliyordu ve hepimizi önce otobüse ardından havalimanına götürdüler.

Fitzpatrick yolculara uçak ininceye ve tahliye için kabin kapıları açılıncaya dek acil durum açıklaması yapılmadığını söyledi.

Valencia’daki yerel hükümet görevlilerine göre yolculardan üçüne duman solumasına yönelik tedavi uygulanırken acil durum kaydıraklarından indikleri sırada hafif yaralanan 12 kişiye de müdahalede bulunuldu.

 

 

Diğer yandan acil durum ekipleri uçağın motorlarının alev aldığına dair bir alarm aldıklarını söyledi.

Yolcuların çoğu da kabin ekibinin ve havalimanı görevlilerinin kendilerine açıklama yapmamasından yakındı. Diğerleri ise uçakta kalan eşyalarını almadan önce iki saatten uzun bir süre bekletildiğini kaydetti.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yolculardan Stephen McConnon “Valencia’da acil bir durum senaryosunun hayret verici yönetimi. Dumanla dolu bir uçak, oksijen yok, uçağın içinde herhangi bir duyuru yapılmıyor ve havalimanında herhangi bir şeyle ilgilenen bir ekip yok. Hayatımın en korkunç deneyimi ve sizden (görevliler) hiçbir tepki yok. Şoktayım” diye konuştu.

Pazartesi günü açıklama yapan bir British Airways sözcüsü de “Heathrow-Valencia seferini yapan BA422 numaralı British Airways uçuşunun bugün bir kazaya karıştığını doğrulayabiliriz. A321 uçağı iniş yaptı ve tüm yolcu ve uçuş ekibi araçtan tahliye edildi. British Airways ekipleri havalimanındaki terminalde bulunan yolculara yardımcı oluyor” dedi.

Press Association’dan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU