Yerli uçan araba için açıklama: Cezeri TEKNOFEST’te uçacak

Başarılı uçan kaykay ve uçan araba denemelerinden sonra bir haber de Türkiye’den geldi. Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin ilk milli uçan arabası 'Cezeri’nin prototipini hazırladıklarını duyurdu

Selçuk Bayraktar, 4 ayrı renk Cezeri görseli paylaşarak, ‘Sizce hangisi olsun’ diye sordu Fotoğraf: AA

İnsanlar kent içi ulaşımda gökyüzünü kullanmanın yollarını arıyorlar. Dün bu denemelerle ilgili iki haber basında yer aldı

Denemelerden birisi Fransız mucit Franky Zapata tarafından gerçekleştirildi. Zapata kendi icadı olan ‘uçan kaykay’la Fransa ve İngiltere'yi ayıran Manş Denizi'ni uçarak geçti. Zapata 25 Temmuz’daki ilk denemesinde başarılı olamamıştı.

uçan kaykay1.jpg
Franky Zapata uçan kaykayla Manş Denizi'ni geçti  Fotoğraf: Reuters

 

İkinci haber ise Japonya’dan geldi. Devlete ait bilgi teknolojileri firması NEC, yazılımını geliştirmekte olduğu elektrikli uçan otomobilin prototipiyle 1 dakikalık insansız deneme uçuşu yaptı. Deneme uçuşunda, 148 kilogram ağırlığındaki araç, bir dakikalığına yerden 3 metre yükseldi. Şirket yetkilileri, aracı üretmeyi düşünmediklerini, denenen yazılımların geliştirilmesi planlanan uçan otomobilde kullanılmasını umduklarını aktardı.

thumbs_b_c_446894a1e3b9cc591ac5c9a5ccd9bcd0.jpg
Japonya'da denemesi yapılan uçan araba bir dakika havada kaldı Fotoğraf: AA

 

Üretimi biterse görücüye çıkacak

Bugün ise Selçuk Bayraktar, Türk Uçan arabası ‘Cezeri’nin TEKNOFEST'te uçacağını belirtti.

Baykar Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin ilk milli uçan arabası "CEZERİ"nin prototipini hazırladıklarını duyurdu.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Bayraktar, prototip üretiminin bitirilmesi durumunda TEKNOFEST'te uçuş yapılacağını aktardı. Bayraktar, "CEZERİ"nin tasarımına ilişkin takipçilerinden de görüş talep etti.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU