Galatasaray'da hedef üçüncü kupa

2018-19 sezonu Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Galatasaray, TFF Süper Kupa’yı da alarak yeni sezona moralli başlamak ve bu yılki kupa sayısını 3'e çıkartmak istiyor

Galatasaray, TFF Süper Kupa'yı en son 2016'da müzesine götürmüştü / Fotoğraf: İHA 

2018-19 Lefter Küçükandonyadis sezonunda Spot Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşayan Galatasaray, hem yeni sezona kupa ile başlamak hem de 2019 yılını 3. kupa ile taçlandırmak istiyor.

Geçtiğimiz sezon da TFF Süper Kupa'da Akhisarspor ile mücadele eden sarı-kırmızılılar, penaltılara giden maçın sonunda kupayı kaybetmişti. İki takım son olarak geçtiğimiz sezon Sivas'ta oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya geldi.

Galatasaray Elvis Manu'nun golüyle 1-0 geriye düştüğü maçı, Sinan Gümüş, Sofiane Feghouli ve Mbaye Diagne'nin golleriyle 3-1 kazanarak kupayı müzesine götürdü. 

Yeni adıyla 2006 yılında oynanmaya başlanan TFF Süper Kupa’da bugüne kadar 8 kez mücadele eden Galatasaray, bunların 5’inde zafere ulaşan ekip oldu.

Bu kupayı ilk olarak 2008 yılında Kayserispor karşısında kazanan sarı-kırmızılılar, son olarak ise 2016 yılında Beşiktaş’ı geçerek kupaya uzandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

4 hazırlık maçında 2 galibiyet 

Galatasaray, yaz hazırlık döneminde 4 hazırlık maçı yaptı.

Sarı-kırmızılılar, bu müsabakalarda 2 galibiyet alırken, 2 kez de mağlup oldu.

Avusturya kampında karşı karşıya geldiği RB Leipzig'e 3-2, Augsburg'a 4-1 yenilen Galatasaray, Bordeaux'u 3-1 ve son olarak da İstanbul’da Panathinaikos'u 2-1 mağlup etti.

Yenilerin ilk resmi maç heyecanı 

Sarı-kırmızılılar, 2019-2020 yaz transfer döneminde kadrosuna şu ana kadar 8 isim dahil etti.

Galatasaray, Adem Büyük, Ryan Babel, Valentine Ozornwafor, Jimmy Durmaz, Şener Özbayraklı, Okan Kocuk, Jean Michael Seri ve Emre Mor’u transfer etmişti.

Bu isimlerden sakatlığı devam eden Şener haricindeki diğer futbolcular, verilmesi halinde Akhisarspor maçıyla birlikte ilk resmi maçına çıkacak. 

Terimli Galatasaray 19 kupa kazandı 

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sarı-kırmızılıların başında bugüne kadar 19 kupa kazandı. Terim’in öğrencileri, Türkiye’ye 2000 yılında UEFA Kupası’nı getirirken, 8 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası, 3 TSYD Kupası, 2 TFF Süper Kupa, 2 kez de Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazandı. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU