İsrailli gençlerin tecavüz ettiği öne sürülen İngiliz kadın: Kıbrıs polisi şikayetimi geri çekmem için beni tehdit etti

İngiliz kadın, Güney Kıbrıs’ta 12 İsrailli gencin kendisine tecavüz ettiği suçlamasıyla polise başvurmuştu

Adı açıklanmayan İngiliz turist, "yalan ifade" verdiği gerekçesiyle bir yıl hapis cezasına çarptırılabilir / Fotoğraf: AFP

Güney Kıbrıs ile İsrail arasında diplomatik gerginliğe neden olay, 16 Temmuz Salı günü meydana geldi. Adı açıklanmayan İngiliz turist, “İsrailli turistlerin kendisine tecavüz ettiği” suçlamasıyla şikayette bulundu.

Times of Israel’de yer alan habere göre, tecavüzle suçlanan ve yaşları 16 ila 18 arasında değişen 12 İsrailli genç ilk etapta Kıbrıs polisi tarafından gözaltına alındı. Ancak daha sonraki süreçte kadının şikayetini geri çekmesi üzerine serbest bırakıldı.

Bunun üzerine İngiliz kadına “iftira” atmaktan bir yıl hapis cezası verilmesi gündeme geldi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın, Güney Kıbrıs’taki Büyükelçilik aracılığıyla, gözaltındaki İsraillilerle iletişime geçtiği bildirildi. Olay İngiliz medyasında da geniş yer buldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan İsrail Eğitim Bakanı Rafael Peretz "Detayları incelememiz gerek. Biz kesinlikle İsrail'in çocuklarının en yüksek ahlaki standartlara sahip olmasından yanayız” demişti.

gözaltına alınan israilli gençler AP
Gözaltına alınan 12 İsrailli genç, 2 hafta sonra serbest bırakılmıştı / Fotoğraf: AP

 

“Zorla itiraf ettirdiler”

Avukatı aracılığı ile yeniden açıklama yapan İngiliz kadın, Güney Kıbrıs polisini “İsrailli gençleri aklamak ve şikayetini geri çekmesi için" kendisini tehdit etmekle suçladı.

The Sun’a konuşan kadının avukatı “müvekkilinin ifadesinin tehdit ve baskı altında” alındığını öne sürdü.

Kadının arkadaşına bir mektup yazdığı, bu mektupta “Başka bir şeyi imzalamamı istediler. Ben de anneme fotoğraf atmak istedim ama polisler yüzüme karşı bağırdı ve telefonumu aldı. Avukatım olmadan imza atmayacağım dedim. Sonra beni tutukladılar” dediği belirtildi.

İngiliz medyasına konuşan yakın arkadaşları ise “Hepimizin tutuklanması için uluslararası tutuklanma emri çıkartmakla tehdit ettiler. Bu olayın bir komplo olduğunu düşünüyorlar” dedi.

İngiliz kadın, daha önceki ifadesinde gece kulübünde tanıştığı İsrailli gencin kendisini otele götürdükten sonra odada saklanan diğer arkadaşları tarafından tecavüze uğradığını söylemişti.

Geçtiğimiz hafta yapılan duruşmada, hakim İngiliz kadına “Yalanın yüzünden boş yere 12 kişiyi gözaltına almak zorunda kaldık” demişti.

Gençler İsrail’de kutlamayla karşılandı

Serbest bırakıldıktan sonra İsrail’e dönen 12 genç, Ben Gurion Havaalanında bulunanlar tarafından destek sloganlarıyla karşılandı.

Havaalanında kutlama yapan gruptakilerin “Yaşasın İsrail halkı” ve “İngiliz fahişe” sloganları attığı görüldü. 

 

İsrail medyasına verilen röportajlarda, İsrailli gençler olay hakkında pişmanlık duymadıklarını ve kendilerini kötü hissetmediklerini söylemişti.

Kıbrıs'ı geçen yıl 1 milyon 320 bin İngiliz turist ziyaret etti. Adayı en çok ziyaret eden ülkelerin başında İngiltere geliyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU