Maçoğlu: Kayyumdan kalan borçtan hareket edemiyoruz, işçilerin özlük haklarını bile veremeyecek durumdayız

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği röportajda bir önceki kayyum yönetiminin, belediyeyi iki yıl hareket edemeyecek şekilde borçlandırdığını söyledi

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde yüzde 33'e yakın oy almıştı. Fotoğraf: İHA 

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Tunceli (Dersim) Belediye Başkanlığı’na seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu, Cumhuriyet Gazetesi’nden Tuğba Özer’e konuştu.

2016’dan seçimlere kadar devam eden kayyum döneminde 33 milyon lira borçlanma olduğunu söyleyen Maçoğlu,  “Gerçekten de kayyumdan sonraki yönetimi çalışamaz hale getiren borçlarla karşı karşıya bırakıldık” dedi. 

Kayyum yönetiminin çok fazla sokağa hizmet vermediğini, yol yapılmadığını aktaran Maçoğlu, “Bazı yerlere park, bahçe yapılmış. Borçlanma da zaten bunlar üzerine” ifadelerini kullandı. 

Başka kamu kurumlarının yapması gereken işlerin de belediye tarafından üstlenildiğini aktaran Tunceli Belediye Başkanı, şöyle konuştu: 

Örneğin karayollarının ışıklandırılmasının belediye tarafından yapılmış olmaması lazım. Belediye 2 yıl durdurulacak şekilde borçlandırılmış, hareket edemiyoruz. Bırakın onları işçi maaşlarını, çalışanların özlük haklarını verecek durumda değiliz.


Bu konu üzerinde çalıştıklarını ve planlarını gelecek günlerde açıklayacaklarını duyuran Maçoğlu, “Dayanışma üzerinde bir çalışma yürütmek istiyoruz. Belediyenin de üreteceği projelerle bu iki yılı hareket ettirme gibi bir çabamız var” dedi. 

“Tefeci ve tüccarı aradan çıkartıyoruz”

Ovacık Belediye Başkanı olduğu dönemde kullanılan ekonomik modeli Dersim’e de taşıyacaklarını aktaran Fatih Mehmet Maçoğlu, “Kuru meyve yapılmasına kadar, bu şehirde üretilen pekmez, reçel, kuru dut gibi 15-16 çeşit ürünün değerlendirildiği ve tüketim kooperatifleri ile pazara sunulduğu bir üretim aracından bahsediyoruz” ifadelerini kullandı. 

İstanbul, İzmir ve Ankara’ya yönelik ticaretin dışına çıktıklarını vurgulayan Maçoğlu, Adana, Mersin, Eskişehir, Bursa, Antalya’da da mağazalar açmaya başladıklarını söyledi.

"Bizim üretimle ilgili politikamız biri kazanırken bir başkasının sömürülmesi şeklinde olmayacak” diyen Maçoğlu, doğal üretimden vazgeçmeyeceklerini, kooperatifçiliği güçlendireceklerini vurguladı ve ekledi: 

Aradan tefeci ve tüccarı çıkararak çok fazla kâr marjı koymadan tüketiciye de biraz daha ucuza sağlamak adına da bir çalışma olacak.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU