İBB Başkanı İmamoğlu'ndan davasına bakan savcı ve Soylu'ya tepki

Ekrem İmamoğlu savcı için "Bu saatten sonra kendisinden doğruyu beklemek hayalcilik olur" derken Bakan Soylu için de "Hala ezberden savurmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Reuters

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret iddiasıyla, hapis cezası ve siyasi yasak talebiyle yargılandığı davada 14 Kasım'da karar çıktı. Mahkeme heyeti İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Kararın İstinaf ve Yargıtay tarafından onanması halinde İmamoğlu siyasi yasaklı hale gelecek.

Ekrem İmamoğlu Gençlik ve Yaşam Merkezi temel atma töreninde konuya ilişkin soruları cevapladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu yanlışları yapan savcıların, hâkimlerin bile çoluğuna çocuğuna hizmetler sunacağım"

Davaya bakan savcının üst mahkemeye başvurusunu değerlendiren İmamoğlu şunları kaydetti:

Zaten mahkeme sürecinde de ortaya koyduğu tavır, daha mütalaalar oluşmamışken bir USB üzerinden ortaya koyduğu mütalaasını bilgisayara aktarmasından tutun da bir sürü eksiği, yanlışı olan bir insandan bahşediyoruz. Bu saatten sonra kendisinden doğruyu beklemek, hukuka bu kadar zarar veren, yüce Türk yargısına bu kadar zarar veren anlayıştan doğruyu bekleme hayalcilik olur.  Ben bu İstanbul’un belediye başkanı olarak bu yanlışları yapan savcıların, hâkimlerin bile çoluğuna çocuğuna hizmetler sunacağım.

Soylu'ya: Hala okumamaya, ezberden savurmaya devam ediyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Mahkeme kararını etkilemeye çalışıyorlar. Biz yapsak çarmıha gererlerdi" ifadesine de tepki gösteren İmamoğlu "'Çöpleri bile toplayamıyorlar' diye bir beyanı olmuş aynı konuşmanın içerisinde. Sayın İçişleri Bakanı, çöpleri ilçe belediyelerinin topladığını dahi bilmiyor. Zaten İçişleri Bakanlığı'na başlarken bu konuda tek bir yönetmelik, kitap okumadığını beyan etmişti. Hala okumamaya, ezberden savurmaya devam ediyor. O savruladursun, biz işimize bakacağız. O da işlerini yapmaya gayret etsin" diye konuştu.
 

 

 

Indepenent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU