Bursa’da çıkan orman yangınında kundakçı şüphesi: 5 noktadan başladı, 9 noktaya yayıldı

Bursa'da 5 ayrı noktada orman yangını çıktı. Kundaklama ihtimalini akla getiren yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle etkisini arttırdı. Yangın saatler süren çalışma sonrasında söndürüldü

Fotoğraf: AA

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. yanfının 5 ayrı noktara başlaması, kundaklama şüphesini akla getirdi. 

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevlere, Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra, 38 arazöz, 25 itfaiye aracı, 10 su tankeriyle müdahale ediliyor. AFAD, Nilüfer Arama Kurtarma, İHH ve AKUT ekiplerinden oluşan 60 kişilik arama-kurtarma ekibi çalışmalara destek verdi. Söndürme çalışmaları için, Kütahya, Balıkesir, Yalova ve Bilecek'ten de takviye ekipler çağırıldı.

Yangınla ilgili Bursa Valisi Yakup Canbolat ilk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Yangın, Çivili mahallesindeki dağlık ve ormanlık alanda 5 ayrı noktada başladı. 5 yangın söndürme helikopteri  bölgede, 2 tane daha geliyor. Şu an itibarıyla 9 ayrı bölgede yangın devam ediyor. Her türlü müdahale yapılıyor ve olayın çıkış nedeniyle ilgili de jandarma unsurlarımız her yönüyle konuyu araştırıyor.

Canbolat, ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada da "Yangın 9 alana intikal etti ama bunların 7 tanesinde mücadele sonuç verdi ve yangın söndü. 2 alanda yangın devam ediyor. Bu alanların kontrol altına alınmasıyla ilgili de bütün ekiplerimiz seferber olmuş vaziyette. İnşallah akşama kadar yangını kontrol altına almayı planlıyoruz" ifadesini kullandı.

Yangınla ilgili şüpheleri olduğunu aktaran Canbolat, ayrıca şunları söyledi:

Olayı her yönüyle araştırıyoruz. Şüphelerimiz var ama şu an bu konuda konuşmak için erken. İl Jandarma Komutanlığı tüm ekipleriyle bölgede. Arkadaşlarımız her türlü ihtimali değerlendiriyor. İnşallah bu akşam bir sonuç almış oluruz. Bu felaketten, bu afetten kurtulmuş oluruz.

Canbolat, saat 22.45'te ildeki orman yangınının kısmen kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU