Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı: Türkiye'den gelen binlerce umre ziyaretçisi ibadetlerini rahatlıkla gerçekleştiriyor

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Dr. Tevfik er-Rabia 3 günlük bir Türkiye seyahati gerçekleştirdi

Fotoğraf: Şarkul Avsat

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Dr. Tevfik er-Rabia, Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretin sonunda yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan hükümeti ve halkının, özellikle Türkiye ve genel olarak dünyanın tüm ülkelerinden gelen umre ziyaretçilerini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Bakan bunun, Suudi Arabistan’ın İslam ve Müslümanlara hizmet etme konusundaki tarihsel ve dini taahhüdü çerçevesinde olduğunun altını çizdi.

Şarkul Avsat’ın haberine göre Dr. Rabia’nın resmi ziyareti kapsamında, iki ülkeden yetkililerSuudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu programlarının hedeflerine ulaşmak için umre ziyaretçilerinin geliş prosedürlerini kolaylaştırma amacıyla çeşitli görüşmeler yaptı.

Dr. Rabia, iki ülkedeki ilgili makamlarla işbirliği içinde Hac ve Umre sistemi içinde çeşitli alanlarda ortak entegrasyonu artırma yollarını görüşmek amacıyla Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Suudi Bakan, iki kardeş ülkede ortak alanlarda işbirliği imkanlarının geliştirilmesi amacıyla, Türkiye-Suudi Arabistan arasında ortak çalışma fırsatlarını da görüştü.

Dr. Rabia, Suudi Arabistan’daki kalkınma projeleriyle, Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve kutsal mekanlardaki altyapı çalışmalarında büyük bir sıçrama ve bunların ziyaretçi sayısında beklenen artışın sağlandığını ifade etti.

Hac ve Umre Bakanı, işbirliğini geliştirmek ve Türk umre ziyaretçilerinin ibadetlerini huzur ve güvenle yerine getirmeleri için Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’ye gelişlerini kolaylaştırma yollarını tartışmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ile görüştü.

Görüşmeye Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürü ve iki ülkedeki hükümet ve özel kuruluşların temsilcileri de katıldı.

Dr. Rabia, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile görüşmesinde ise, Bakanlık ile Hac ve Umre sisteminin tüm umre ziyaretçilerine en iyi lojistik hizmetleri, zamandan ve emekten tasarruf sağlayacak ve hizmet kalitesini yükseltecek şekilde sunmaya istekli olduğunu vurguladı.

Dr. Rabia, Hac ve umre prosedürünü kolaylaştırmak ve uluslararası umre ziyaretçilerinin gidişini kolaylaştırmak için kurulan ‘Nusuk’ platformuna değindi.

Suudi Bakan, umre vize süresinin 30 günden 90 güne çıkarılması ve her türlü vize için umre yapılmasının mümkün hale getirilmesinin ardından Nusuk platformu tarafından kolay ve erişilebilir adımlarla, umre ziyaretçilerinin özellikle Suudi Arabistan’da bulundukları süre boyunca çeşitli hizmetlere ulaşabileceklerini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dr. Rabia, umreye gitmek isteyen herkesi, başta Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebeviolmak üzere, ülkedeki birçok bölge ve şehrin ev sahipliği yaptığı İslami ve tarihi mekanları ziyaret etmeye çağırdı.

Ülkenin görülmeye değer dini ve tarihi yerlerle dolu olduğuna dikkat çeken Dr. Rabia, Gamama Cami, Sakiya Cami, Rayah Cami, Ebu Bekir Sıddık Cami, Beni Anif Cami ve Urve bin Zubeyr Sarayı gibi Medine’de 8 tarihi öneme sahip yerin restore edildiği bilgisini verdi.

Dr. Rabia’nın,Hac ve Umre Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı başta olmak üzere hükümet ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen ziyareti 3 gün sürdü.

Medine Belediyesi, Rahman Misafirlerine Hizmet Programı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Suudi Arabistan Turizm Otoritesi, Suudi Arabistan Havayolları,Flynas, JabalOmar Development Company veThakherMakkah Development Company yetkilileri de bakana eşlik etti.

Suudi Arabistan Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzar Vekili Muhammed bin Yusuf el-Harbi ve Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu Maslahatgüzar Vekili Ahmed bin Muhammed Akil, bakanın birçok görüşmesinde hazır bulundu.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU