FIFA 2019 e-Dünya Kupası’nın şampiyonu 250 bin dolar kazandı

Gergin geçen finalde maçın kazananı penaltı atışlarıyla belirlendi

Internet üzerinden canlı yayımlanan Fifa e-World finali tüm dünyadan onbinlerce oyunseveri ekran başına kilitledi (Twitter) 

Almanya’dan MoAuba, Fifa e-Dünya Kupası şampiyonu oldu.

MoAuba başarısını taçlandıran büyük dünya şampiyonluğu kupasının yanında 250 bin dolar kazandı.

Gerçek ismi Muhammed Harkous olan MoAuba, Almanya’nın ilk kez Fifa Dünya Şampiyonası kazanan yarışmacısı oldu.

Yarışmada Almanya’nın ilk şampiyonu olan rekabetçi yarışmacı Londra’da gerçekleştirilen gergin finalde yarışmanın favorisi MSDossary’i yendi. MSDossary’nin yarışmada peş peşe dünya şampiyonu olan ilk yarışmacı olması umuluyordu ve şampiyonluk aynı zamanda yarışmacının doğum yeri Suudi Arabistan’ı da yarışma tarihindeki en başarılı ülke yapacaktı.

MoAuba İngiltere’den Tekkz gibi yarışmacıları da yendi. Tekkz’in sık sık dünyanın en iyi Fifa 19 oyuncusu olduğu söyleniyordu. Tekkz yarışmada grup eşleşmelerinde elenmişti.

Alman MoAuba, gerçek ismi Nicolas Villalba olan nicolas99fc’ye karşı oynadığı maçın ardından PlayStation yarışmasının kazananı oldu. MoAuba’nın önde başladığı maç gergin penaltı atışlarıyla bitti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yarışmacı gergin geçen yarı finalin ardından büyük finalde Xbox’ın turnuvasının kazananın MSDossary’nin karşısına çıktı. Her iki konsolda birer maçın oynandığı finalde MoAuba maçtan önce Xbox kumanda aygıtının ne olduğunu bilmediği yönünde şaka yapıyordu. 

MoAuba alışkın olmadığı konsolda maçın ilk ayağını 1-1’de tutmayı başardı. Ancak PlayStation’da yoğun geçen oyunun ardından MoAuba maçı 3-2 kazanarak dünya şampiyonu oldu.

Fifa e-Dünya Kupası sezonun sonuna işaret ediyor. Yeni sezon eylülde Fifa 20’nin çıkışıyla başlayacak ve beraberinde pek çok güncelleme getirecek.

MoAuba -“MoAubameyang” rumuzunun kısaltılmışı- Fifa’nın en tepesinde oynayan birkaç Almandan biri olmasına rağmen e-Dünya Kupasını kazanan ilk Alman oldu. 

Bu galibiyet oyuncunun e-Spor kariyerindeki en büyük başarı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/gaming

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU