İdlib'de ateşkes 2 gün sürdü

Nursultan'da yapılan Suriye konulu Garantörler Toplantısı'nın ardından ilan edilen ateşkes, Suriye ordusu tarafından bozuluyor. Şam, Ankara'yı suçladı

Rusya ve Suriye kuvvetlerinin İdlib'e yaptığı hava saldırılarında siviller zarar görüyor / Fotoğraf: AFP

Kazakistan'ın başkenti Nursultan'da 3 Ağustos'ta düzenlenen Garantörler Toplantısı'nda alınan ateşkes kararı, aradan geçen iki günün ardından bozuldu.

Suriye ordusundan yapılan açıklamada, saldırıların yeniden başlatılacağı duyuruldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhalif grupların "terör örgütü" olarak ilan edildiği açıklamada Şam yönetimi Türkiye'yi de suçladı. Açıklamada Ankara'nın Soçi'de varılan mutabakat çerçevesinde üzerine düşen sorumluluğu üstlenmediği iddia edildi.

Soçi'de alınan çatışmasızlık bölgeleri kurulmasına ilişkin karara rağmen Şam yönetimi ve Rusya Hava Kuvvetleri yerleşim birimlerine yönelik saldırılarını geçtiğimiz ay yoğunlaştırdı.

Hama kentinin kuzeyi ve İdlib güneyinde yer alan sivil yerleşim birimlerine şiddetli hava saldırıları gerçekleştiren Şam güçleri ve Rus uçakları çoğu sivil yüzlerce sivilin ölümüne neden oldu.

Moskova ve Şam, muhalif grupların kent merkezlerinde faaliyet gösterdiğini ileri sürüyor.

Muhalif gruplar ise şehir merkezlerinde askeri unsurlarının bulunmadığını ve ağır silahların bu bölgelerdten çekildiğini savunuyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU