Toronto Uluslararası Film Festivali direktörü 2020 Oscar ödülleri için tüyolar verdi

Streep, Jordan ve Foxx ödül sezonu geldiğinde bahsi geçebilecek isimler

Başrolünde Meryl Streep’in yer aldığı Just Mercy'de yönetmen koltuğunda Steven Soderbergh oturuyor (IMDb)

Oscar zaferini kimin elde edeceğine dair uzun yıllardır bir işaret niteliği taşıyan Toronto Uluslararası Film Festivali'nin (TIFF) direktörü, gelecek yılki yarışta yer alacak üç aktörün kim olabileceğine dair tahminde bulundu.

Toronto Sun gazetesine konuşan festival direktörü Cameron Bailey'e ocakta adaylar açıklandığında iddialı isimlerin kimler olabileceği soruldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bailey, "Bunu öngörmek her zaman zor olmuştur fakat savunma avukatı Bryan Stevenson'un çok satan anılarından uyarlanan Destin Daniel Cretton'un Just Mercy'si gibi bir filmin inanılmaz güçlü bir drama olduğunu söyleyeceğim."

Bailey idam cezası hikayesi diye nitelediği filmde Jamie Foxx'un bir idam mahkumunu canlandırdığını ve Michael B. Jordan'ın hayat verdiği avukatınsa hükmün adil olmadığını görerek adaleti tesis etmeye çalıştığını söyledi. Bailey, "Ödül organlarının dikkate alacağını düşündüğüm inanılmaz bir oyunculuk, yönetmenlik ve senaryoya sahip" diye konuştu.

Oy verenlerin Jordan ve Foxx'un yanı sıra Meryl Streep, Joaquin Phoenix ve Renee Zellweger'e de dikkat edeceğini öngören Bailey sözlerine şöyle devam etti:

Ayrıca Steven Soderbergh'in The Laundromat'ının, Meryl Streep'in harika performansıyla sert bir hiciv olduğunu düşünüyorum. Bence insanlar Joaquin Phoenix'in Joker'deki performansına da bakacak. O derece iyi. Aynısı Judy'de Judy Garland'ı canlandıran Renee Zellweger için de söylenebilir. Perfomansı olağanüstü.

Joker'i "müthiş" diye nitelendiren Bailey ayrıca Tom Hanks'in Fred Rogers'ı canlandırdığı A Beautiful Day in the Neighborhood, Marie Curie biyografisi Radioactive ve Jennifer Lopez'in yer aldığı 2015 tarihli bir New York dergisi makalesinden uyarlanan Hustlers'tan da büyük övgüyle bahsetti.

Toronto Uluslararası Film Festivali 5-15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU