Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı'ndan 'Nusuk'a ziyaret

Nusuk programı, Mekke ve Medine'ye giden hacıların gidişini kolaylaştırmak ve ziyaretçilerin deneyimlerini zenginleştirmeyi amaçlıyor

Fotoğraf: Independent Türkçe 

Arabistan Hac ve Umre Bakanı ile Hac ve Umre Deneyimi Program Komitesi Başkanı Dr. Tevfik bin Fevzan Al-Rabiah, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirdi. "Nusuk" adlı web sitesinin Türkçe versiyonunun açılışına katılan Al-Rabiah, Türkiye hükümet yetkilileriyle de bir araya geldi.

Hac ve umre prosedürünü kolaylaştırmak ve uluslararası umre ziyaretçilerinin gidişini kolaylaştırmak için "Nusuk" platformu oluşturuldu.

Platform, Mekke ve Medine'ye giden hacıların gidişini kolaylaştırmak ve ziyaretçilerin deneyimlerini zenginleştirmeyi amaçlıyor.

Tevfik bin Fevzan Al-Rabiah yaptığı konuşmada, Müslümanların büyük ve önemli bir kesimine hizmet açılması ve Allah'ın evi kaleyi ziyarete giden hacılara sunulan hizmetleri kolaylaştırarak bu hizmetleri daha ulaşılabilir ve kısa hale getirilmesine yönelik çabaları takdir etti.

Platformun, vize verme ve rezervasyon hizmetleri prosedürlerini kolaylaştırmak, Umre ibadetini gerçekleştirmek ve kutsal topraklarda kolaylıkla ve huzur içerisinde dua etmek için çeşitli devlet kurumlarının işbirliğiyle oluşturulduğunu belirten  Tevfik bin Fevzan Al-Rabiah, bunun da Allah'ın misafirlerinin yolculuğunu zenginleştirdiğini ve unutulmaz anılar yarattığını söyledi.

Umre ziyaretçilerine ibadetlerini kolaylıkla gerçekleştirebilmeleri için geniş bir hizmet ve bilgi yelpazesi sunan, vize işlemleri izin izinlerin verilmesinde, paket ve programların elektronik ortamda rezervasyon işlemlerinin gerçekleştirilmeleri için katkılar sağlayan Nusuk platformunun detaylarına www.nusuk.sa/tr adresinden ulaşılabiliyor.

TR Nusuk Infographic - TR.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe 

 

 

 Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU