Seydioğlu Baklavaları’nın tabelaları icra yoluyla söküldü

Pendik’te hamile kadın ve eşinin bulunduğu araca saldıran, Hasan Sel ve Hüseyin Sel'e ait Seydioğlu Baklavaları’nın tabelaları indirildi

Fotoğraf: İHA

Pendik’te, içerisinde hamile kadının da bulunduğu otomobile saldıran Hasan ve Hüseyin Sel kardeşlerin sahibi olduğu, Seydioğlu Bakvaları’nın tabelaları, Seyidoğlu Baklavaları’nın açtığı dava sonucu indirildi.

Marka tecavüzüne hükmetti

Olay sonrası Seydioğlu baklavaları için boykot çağrıları yapılırken, aynı sektörde hizmet veren Seyidoğlu Baklavaları, isim benzerliği yüzünden zarara uğrayacaklarını belirterek, ‘marka hakkına tecavüz ve haksız rekabet’ davası açtı.

Davaya bakan Bakırköy 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, ‘Seyidoğlu’ ve ‘Seydioğlu’ isimlerinin karışıklığa sebep olacağı sonucuna varan bilirkişi raporu doğrultusunda, davacı firmanın ‘itibar kaybı’ gerekçesini de göz önüne alarak, marka tecavüzü niteliğindeki eylemlerin sabit olduğuna hükmetti.

1 Temmuz’da verilen mahkeme kararı doğrultusunda, Pendik’te Seydioğlu Baklavaları’na ait imalathane ve dükkanlardaki tabelalar, bugün icra yoluyla söküldü. Tabelaların sökülme işlemi sırasında herhangi bir olumsuzluğa karşı polis ekipleri de önlem aldı.

22 gün yatıp tahliye edildiler

Türkiye gündemi geçen aybaşından beri meşgul eden Seydioğlu Baklava’nın sahipleri Hasan Sel ve Hüseyin Sel, İstanbul’un Pendik ilçesi D-100 Karayolu’nda 6 Temmuz cuma akşamı saat 19:00 civarında içinde yedi aylık hamile Ayfer Bahçıvan ve eşi Yunus Emre Bahçıvan’ın bulunduğu otomobilin önünü kesip araca saldırmış ve aynasını kırmıştı.

Gözaltına alınan iki kardeş, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, ancak tepkiler üzerine 8 Temmuz’da yeniden tutuklanmıştı. Sel kardeşler 30 Temmuz’daki ilk duruşmalarında ise yurt dışı yasağı konularak tahliye edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU