Fazıl Say’dan destek: Doğa katliamına dikkat çekmek için Kaz Dağları’nda konser verecek

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, altın madeni için ağaç katliamı yapılan Kaz Dağları’nda konser verecek. Maden sahasında düzenlenecek konserin tarihi 18 Ağustos

Fotoğraf: AA

Kaz Dağları’ndaki doğa katliamına tepki göstermek için, Çanakkale Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının geçen hafta başlattıkları ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ sürüyor. Etkinliklere sanatçılar da destek oluyor. Kampanya kapsamında bugün, Moğollar grubunun kent merkezinde doğa katliamına tepki göstermek için konser vereceği belirtildi.

Ünlü piyanist Fazıl Say da kampanyaya katılıyor. Say’ın 18 Ağustos’ta ağaç katliamının yapıldığı alanda, bir konser vereceği öğrenildi.

Say, geçen hafta Kaz Dağları’nda ağaç katliamına tepki igöstermiş, destek olmak için takviminde yer açabileceğini söylemişti:

Eğer bir Kaz Dağları orman konseri vermemiz soruluyorsa, Kaz Dağları’ndaki katliamın bitmesi için, dünyada yankı yaratacaksa -ki bu mümkün- ben yaparım. Belediyeler hazırsa sahne ses ve ışık düzeni kurma konusunda; buna ben yer açarım takvimimde.

Kanadalı maden şirketi Alamos Gold, Kaz Dağları’nda altın arıyor. Şirketin Türkiye’deki taşeronu Doğu Biga Madencilik, ‘ağaç katliamı yapılıyor’ iddialarıyla gündeme oturdu. Madende altın aramak için siyanür kullanılacağı, bunun da bölgede doğaya tamir edilemez zarar vereceği ve halk sağlığını tehdit edeceği iddia ediliyor.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU