Kuzey Kore Donald Trump’lı posta pulu çıkardı

Yeni pul serisi ABD Başkanı’nın komünist diktatörle görüşmesini kutluyor

ABD merkezli online haber sitesi NK News, totaliter diktatörlük Kuzey Kore'nin ABD Başkanı Donald Trump'ın haziranda Kim Jong-un ile spontane gelişen görüşmesini kutlayan bir dizi posta pulunu piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Pul üzerinde, Askerden Arındırılmış Bölge'de iki başkanın yan yana durduğu bir görsel yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Japon haber ajansı Kyodo News, başkent Pyongyang’da satışta olduğu anlaşılan bu yeni pul serisinin 2018’de Singapur’da gerçekleşen zirvenin birinci yılı anısına 12 Haziran’da lansmanı yapılan pul serisinin devamı olduğunu duyurdu.

Önceki pullar Kim ve Trump’ın ilk el sıkışmasını, ortaklık sözleşmesini imzalamasını ve sözleşmenin tam metnini tasvir ediyordu.

Haziran’da Güney'le fiili sınırın hemen kuzeyinde yer alan Kuzey Kore köyü Panmunjom’da iki lidere eşlik eden Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ise pulların hiçbirinde yer almıyor.

Yeni pul serisi Kuzey Kore’nin bir grup kısa menzilli füze denemesi gerçekleştirmesinin ardından bölgede yükselen gerginliğin ortasında tanıtıldı. Uzmanlar, Kuzey’in füze denemelerini, nükleer müzakarelerinin yavaş ilerlemesine karşı Seul ve Washington üzerinde baskı kurma politikasının bir parçası olarak yorumlamıştı.

Halbuki Trump, geçen Cuma yaptığı açıklamada Kim’i, ülkesi için sahip olduğu “üstün ve güzel” vizyonu nedeniyle övgülere boğmuştu. Bununla birlikte Trump, füze denemelerini “son derece standart” diyerek önemsiz gördüğünü açıklamış, denemelerin Kim'le aralarında süren angajman üzerinde hiçbir etkisi olmayacağının altını çizmişti.

Trump, Beyaz Saray’da gazetecilere “Bence her şey son derece kontrol altında, son derece kontrol altında” demiş ve sözlerine şöyle devam etmişti:

Bu konuda hiçbir sözleşme yapmadık. Benim için hiç sorun değil. Neler olacağını göreceğiz. Ama bunlar kısa menzilli füzeler. Son derece standart şeyler.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/asia

Independent Türkçe için çeviren: Sena Çenkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU