Akşam’ın Washington Temsilcisi Uber çağırdı, şoför eski Zaman Yayın Yönetmeni çıktı

Akşam Gazetesi Washington Temsilcisi Yavuz Atalay, çağırdığı Uber takside Fetö firarisi Abdülhamit Bilici’nin şoför olarak çalıştığını iddia etti

Fotoğraf: Twitter

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Kapatılan Zaman Gazetesi eski yayın yönetmeni Abdülhamit Bilici’nin Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Uber şoförü olarak çalıştığı iddia edildi.

Akşam Gazetesi’nde yer alan habere göre, Akşam Washington Temsilcisi Yavuz Atalay Uber çağırdı ve şoförün Abdülhamit Bilici olduğu ortaya çıktı.

Firari olarak ABD’de yaşayan Abdülhamit Bilici, kendisini çağıran yolcunun Türk olduğunu öğrendi ve “kaza yatım” diyerek gelmekten vazgeçti.

Söz konusu habere göre, Bilici’nin Uber profilinde bir yıldır Uber şoförlüğü yaptığı yazıyor.

Bilici’nin kendisini tanımladığı bölümde de, “Arkadaş canlısı, dinlemeye hazır ve öğrenmeyi seven” ifadeleri yazdığı öne sürülüyor.

Atalay'ın çağrısına gitmeyen Bilici'nin, Türk ismi taşıyan yolcuların çağrılarına cevap vermediği ifade edildi.

Türk yolcu kabul etmiyor

Kendisini çağıran yolcunun ismini sistem üzerinden gören ve mesaj atan Abdülhamit Bilici, Yavuz Atalay’dan başka bir taksi çağırmasını istedi.

Abdülhamit Bilici’ye, "Neden olduğunuz yerde bekliyorsunuz? Neden gelmiyorsunuz" şeklinde mesaj atan Atalay'a, Bilici, "Bu aracı sistem üzerinden iptal edin ve başka araç çağırın" cevabını verdi.

Uber ile iletişime geçen Atalay’ın Bilici'yi şikayet ettiği aktarıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU