Barbaros Şansal darp edildi

Şansal: Saldırgan bana 'Sen gavursun, vatan hainisin ve eşcinselsin' dedikten sonra beni yere doğru itti

Fotoğraf: AA

Modacı Barbaros Şansal, İstanbul Sarıyer’de kan verme standında saldırıya uğradığını söyledi.

Şansal, sosyal medya hesabından “Az önce kan bağışı standına uğradığımda Sarıyer’de darp edilip saldırıya uğradım” mesajını paylaştı.

Şansal, bir başka mesajında da "Yabancı kimliksiniz, oturum kartı olmayanın kanını alamayız! Eşcinsel kanı almayız ama sizi hedef gösterir darp ettiririz! Kızılay!” mesajı paylaştı.

Şansal’ın paylaştığı bir videoda da kan bağışı yapmak isterken bir görevli ile kimlik yüzünden tartıştığı görülüyor.

"Kan vermem bile engellendi"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha sonra Artı Gerçek’e konuşan Şansal, “Saldırgan bana sen gavursun, vatan  hainisin ve eşcinselsin dedikten sonra beni yere doğru itti. Kızılay stantında görevli doktor saldırganı provoke etti. AB kimliğim olmasına ve bu kimlikle Türkiye’ye giriş-çıkış yapmama rağmen yabancı kimlikli olmam gerekçe gösterilerek kan vermem bile bu ülkede engellendi” ifadelerini kullandı.

T24’e de açıklamalarda bulunan Şansal, ayrıca şunları söyledi:

Oradaki kişi “Bu kansızın kanını almayın. Bu ib*enin kanını almayın. Bu Türklere hakaret etti” diye bağırmaya başladı. Videoda da görülüyor ben masada hanımefendiyle konuşurken doktorun konuştuğu vatandaş ensemden tutup beni yere attı. Dirseklerim çizildi. Ciddi bir şey olmadı. Misafirlerim müdahale edip o kişiyi uzaklaştırdılar. Ama asıl önemli olan polis var, Kızılay’ın görevleri var müdahil olmuyor. Bu bana, “Saldırın’, ‘öldürün’ diye bağırıyor ve polis izliyor…

“Can ve mal güvenliği kalmamıştır"

Kamera görüntüleri, kan formunun fotoğrafı var olay medyaya intikal etti. Cumhuriyet savcısı o kişiyi bulup suç duyurusunda bulunur. Ben uluslararsı bir havalimanında, devletin yarı milli şirketinin çalışanları tarafından ölümüne linç edildim 2,5 yıldır yargılanmalarını bekliyorum İfade özgürlüğü, düşünce özgürlüğünden bahsetmiyorum. Çünkü bu ülkede can ve mal güvenliği kalmamıştır. Ülke dökülmektedir. Hukuk iflas etmiştir.

Barbaros Şansal, 2017’ye girerken çektiği bir video yüzünden Kuzey Kıbrıs’tan sınır dışı edilip Türkiye’ye gönderilmişti. Şansal, Atatürk Havalimanı’nda sivillerin girişine yasak olan apron bölgesinde linç girişimine maruz kalmıştı. 56 gün tutuklu kalan Şansal’a linç girişimine yönelik bir soruşturma açılmıştı ancak dosyada herhangi bir tutuklama veya cezalandırma henüz olmadı.

DAHA FAZLA HABER OKU