​BAE: Suudi Arabistan ile koordinasyonumuz en iyi seviye devam ediyor

BAE'nin Dışişlerinden Sorumlu Bakanı Enver Karkaş, Körfez krizinin yalnızca Katar'ın dış politikalarıyla değil, diğer ülkelerin iç meselelerine müdahaleleriyle başladığını söyledi

Enver Karkaş / Fotoğraf: AFP

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karkaş , Abu Dabi’nin istikrarlı bir tutum sergilediğini ve Suudi Arabistan ile koordinasyonun mevcut seviyesini koruduğunu bildirdi.

Abdurrahman Raşid’in dün Şarku’l Avsat’ta yayımlanan “Katar, Abu Dabi ile Riyad arasında sorun çıkarmaya çalışıyor” başlıklı makalesinin son derece önemli olduğunu belirten Enver Karkaş “Makale, Katar’ın Suudi Arabistan ve BAE arasındaki koordinasyonu hedef alan umutsuz girişimlerini ele alması nedeniyle çok büyük bir önem taşıyor. Doha, amacına ulaşamayacak” dedi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Riyad ve Abu Dabi arasındaki ortaklığın “sağlam ve uzun vadeli” olduğuna dikkat çeken Karkaş “Abu Dabi istikrarlı bir tutum sergiliyor. Kardeş ülke Suudi Arabistan ile koordinasyonumuz en iyi seviyede sürüyor” ifadelerini kullandı.

Karkaş, İran ile BAE arasında gerçekleştirilen "Altıncı Ortak Sahil Güvenlik Toplantısı” konusunda yaptığı açıklamada da “Ortak tavrımız çatışmadan kaçınarak diplomasi ve diyalogu öne çıkarmak. Doha ise İran ile yapılan rutin bir toplantıyı büyüterek bulanık sularda balık avlamaya çalışıyor’’ ifadelerini kullandı.

Karkaş sözlerini şöyle sürdürdü:

Abdurrahman (Raşid) kardeşimin söylediklerine şunu eklemek isterim: Katar krizi yalnızca Doha’nın dış politikaları nedeniyle değil, aslında komşularının iç işlerine müdahale ederek onlara zarar vermeyi amaçlaması sebebiyle de patlak verdi. İstikrarsızlığı finanse ederek kendini bir medya fenomeni haline indirgeyen bir devlet bugün de aynı şeyleri yapmaya devam ediyor. Krizi derinleştirmek yerine çözmek Doha için çok daha iyidir.’

Karkaş, Yemen dosyasına ilişkin de şunları söyledi:

Hudeyde’de yeniden konuşlanma, Koalisyon’un kapsamlı diyalogunun bir neticesidir. Suudi Arabistan ile bir sonraki stratejik aşama üzerinde anlaştık.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU