Gözaltında ölen FETÖ şüphelisi öğretmenin son anları nezarethane kamerasında

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ üyeliği suçlamasıyla gözaltına alınan öğretmen Gökhan Açıkkollu nezarethanede kalp krizi geçirip ölmüştü. O anların görüntüleri ortaya çıktı. Şüphelilerin 1 kişilik hücrede 5 kişi kaldıkları görülüyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ üyeliği suçlamasıyla gözaltına alınan tarih öğretmeni Gökhan Açıkkollu, 2016 yılında tutulduğu nezarethanede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Açıkkollu’nun son anlarına ilişkin nezarethane kamerasınca kaydedilen görüntüler ortaya çıktı.

1 kişilik hücrede 5 kişi kalıyordu

Görüntülerde, Açıkkollu’nun 1 kişi için yapılan 6 metrekarelik hücrede 4 kişiyle birlikte kaldığı görülüyor.

Görüntülerde, uykusundan uyanan Açıkkollu bir gariplik hissedince dışarıdaki polislere sesleniyor. Yardım gelmeden bilincini kaybeden Açıkkollu, hücreye giren polislerce dışarı çıkartılıyor.

TİHV: İşkence sonucu kalp krizi geçirdi

Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Açıkkollu’nun muayene belgelerini inceleyerek bir rapor hazırlamış ve işkence sonucu kalp krizi geçirdiğine dair bulgular olduğunu ileri sürdü.

MEB: Göreve iade değil, tedbirin durdurulması

Açıkkollu, ölümünden 1.5 yıl sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen bir yazıyla göreve iade edildi. MEB yazısında Açıkkollu’nun görevden uzaklaştırma tedbirinin kaldırıldığı bildirildi. Yazı Açıkkollu'nun eşine tebliğ edildi.

Dönemin Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ise Açıkkollu’nun göreve iade edilmediğini, vefat ettiği için idari tedbirin kaldırıldığını söylemiş ve  FETÖ ile irtibatlı olduğu yönünde hukuki karinelerin bakanlıkta mevcut olduğunu savunmuştu.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU