3 günde 3 yolcu otobüsü yandı

Balıkesir’de 5 kişinin yaşamını yitirdiği olayın ardından Manisa Kırkağaç ve İzmir Çeşme’de de otobüs yangını çıktı. Son iki olayda yolcular zamanında tahliye edildi, ölen ya da yaralanan olmadı

Manisa'nın Kırkağaç ilçesi Firdanlar mevkiinde dün saat 19:30 sıralarında seyir halindeki bir otobüste yangın meydana geldi.

İzmir-İstanbul seferini yapan 34 FS 4802 plakalı Metro Turizme ait yolcu otobüsü, motor kısmının bilinmeyen nedenle tutuşması sonucu yanmaya başladı.

Motordan duman yükseldiğini gören şoför, otobüsü yol kenarına çekerek yolcuları tahliye etti. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Yolculardan Rıdvan Aydın, "İstanbul'a gidiyordum. Otobüste 15 kişi vardı. Büyük bir kazadan kurtulduk. Verilmiş sadakamız varmış" şeklinde konuştu.

Manisa Valiliği olaya ilişkin yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
 

03.08.2019 günü saat 19.30 sıralarında İzmir istikametinden İstanbul istikametine doğru giden yolcu otobüsünde, Manisa Kırkağaç ilçesi D-565 karayolu Firdanlar mevkiinde henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın meydana gelmiştir. Olay yerine intikal eden itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın söndürülmüştür. Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamıştır.

Çeşme otobanında otobüs yangını

İzmir'den Çeşme'ye giden bir başka otobüste de yangın çıktı.

Baba Tur'a ait 35 AFT 980 plakalı otobüs seyir halindeyken, motor bölümü henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı.

Sürücü, otobüsü yol kenarına yanaştırarak yolcuları indirdi. 

Yangın, olay yerine giden itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. 

Yolculardan Güngör Bulut, "Her şey normaldi. 10 yıldır yakıt aldığımız yerden mazot aldık ve İzmir'den yola çıktık. Duman, koku olunca durduk, kaputu açtık. Alev almaya başlayınca söndürmeye çalıştık. Yoldan geçenler de yardım etti. Otobüste yolcu yoktu. Zarar mala geldi, Allah'tan cana bir şey olmadı" dedi.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

CHP'li Tekin: Her biri bir katliama neden olabilecek binlerce "bomba otobüs" yollarda

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, otobüslerde mazot yerine 10 numara madeni yağ kullanıldığını, yangınların da bu yüzden gerçekleştiğini öne sürdü. Tekin şu sözleri söyledi:

Her biri bir katliama neden olabilecek binlerce ‘bomba otobüs’, her gün Türkiye yollarında dolaşmakta ve yetkililer de bu durumu sadece seyretmektedir.  Bu yangınların sorumlusu, fiyatı 7 TL ye dayandığı için otobüsüne mazot yerine, 10 numara madeni yağ atmak zorunda bırakılan şoför değil, iktidarın kendisidir.

Balıkesir'de otobüs yangını: Biri çocuk 5 ölü, 17 yaralı

Cuma günü Balıkesir Edremit'te 34 yolcunun bulunduğu otobüste çıkan yangında biri çocuk 5 kişi yaşamını yitirmiş, 17 kişi de yaralanmıştı.

Otobüs şoförü yangın ışığını görünce kapıları açtığını, alevlerin otobüsü çok hızlı bir şekilde kapladığını ve patlayan kahve makinası nedeniyle yangının çıktığını öne sürdü. 

İki şoför de tutuklanırken, yangının 10 numara yağ yüzünden yayıldığı iddiası araştırılıyor.

 

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU