Diyarbakır’da çöp poşetlerinden ölü köpeklerin çıkmasına tepkiler büyüyor

Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediyesi'ne ait barınakta 65 köpek öldürüldüğü öne sürülmüş, belediye hayvanların boğuşurken birbirlerini öldürdüklerini iddia etmişti

Fotoğraf: AA

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait barınakta hayvanların ölmesinin yankıları sürüyor.

Hayvan barınağında katliam yapıldığı iddiaları, hafta boyunca sosyal medyanın da gündemindeydi.

Olayın peşinin bırakılmamasını isteyen hayvanseverler, konuya ilişkin pek çok paylaşımda bulunarak yetkililerden yardım istedi.

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

"Bu katliama dur deyin"

Geçtiğimiz hafta Filiz Kaya isimli bir hayvansever, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir barınakta ölen köpeklerin aktarılacağı yerde çekim yapıp görüntüleri basınla paylaşmıştı. 

Kapısında 2 saat beklediği Katı Atık Aktarma İstasyonuna gelen aracın içindeki poşetlere baktığını anlatan Kaya, şu ifadeleri kullanmıştı:

Araçta bir sürü ölü köpek vardı. Maalesef yavru köpekler parçalanmış. Aç oldukları için yavruları yemişler. Ya açlıktan ya da hiçbir bilgisi olmayan veterinerden dolayı ölüyorlar. Kısırlaştırma yapamıyor, bu hayvanlar üzerinde kendilerini geliştirmeye çalışıyorlar. Fazla anestezi veriyorlar veya kan kaybından ölüyorlar. Bir günde 50 köpeğin ölmesi ne demek? Bu korkunç bir rakam. Artık bu katliama dur denilmesi gerekiyor. Hayvanlar umurlarında değil, vicdan, merhamet olmadığı için fark etmiyor. Orada zehir elime geçti. Ankara'ya tahlil için gönderdim. Maalesef çok kuvvetli bir zehir çıktı.

 

 

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatırken, Büyükşehir Belediyesi hayvanların öldürüldüğü iddiasının gerçeği yansıtmadığını, köpeklerin boğuşurken birbirini öldürdüklerini söylemişti.

Belediye otopsi sonuçlarını da paylaşılacaklarını kaydetmişti.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU