MHP’li Yalçın’dan Akşener’e ‘milliyetçilik’ yanıtı: Müptezel müennes, ikaz ediyoruz

İYİ Parti kongresinde “Siyasetçi yerine haydut yetiştiren zihniyetten ne milliyetçi olur ne de adam olur” diyerek MHP lideri Bahçeli’ye yüklenen Akşener’e yanıt MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan geldi: “Müptezel müennes.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın / Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 4. Olağanüstü Kongresi'nde MHP lideri Devlet Bahçeli’yi hedef alarak, "Sizin nereniz milliyetçi? Bir kişiye beş kişi saldıran haydutlardan ne milliyetçi olur ne de adam olur. Siyasetçi yetiştireceğine haydut yetiştiren zihniyetten ne milliyetçi olur ne de adam olur. Çözüm sunacağına nefret saçanlardan, sokakta terör estirenlerden ne milliyetçi olur ne de adam olur" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu sözlere yanıt MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan geldi. 

Kişisel Twitter hesasbından yaptığı paylaşımlarda, İYİ Parti lideri Akşener için “müptezel müennes” diyen Yalçın, "Bunlar sadece gözü küllü değil, kör, kara cahil ve nadandır. Bunların dersini yine zamanı gelince millet verecek kaç paralık olduklarını yüzlerine vuracaktır" dedi.
 


"İkaz ediyoruz"

Akşener’i hedef alan 14 tweeti arka arkaya atan Yalçın, “İp makarasına milleti dolamak isteyen bu müennes; hâlâ MHP’ye ve liderine dil uzatarak “haydutluktan” bahsedebilmektedir. Kendisini ikaz ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU