Meral Akşener: Bir kişiye beş kişi saldıran haydutlardan ne milliyetçi olur ne de adam

Partisinin olağanüstü kongresinde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Siyasetçi yetiştireceğine haydut yetiştiren zihniyetten ne milliyetçi olur ne de adam olur” ifadelerini kullandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener / Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen 4. Olağanüstü Kongresi'nde konuştu. 

748 delege ile yeterli çoğunluğun oluşturduğu Kongre'de Akşener, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti arasında uzun süredir devam eden “milliyetçilik” tartışmasına değindi. 

Meral Akşener
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Hapisse hapis, ölümse ölüm bir adım geri atmayan lider” anonsuyla salona girdi/ Fotoğraf: AA


“Milliyetçiliği kulüp üyeliği zannedenlere söylüyorum” diyen Akşener, “Sizin bölücü ve ayrıştırıcı üslubunuza 'Milliyetçilik İYİ Parti’de olur' diye cevap vermeyeceğim. Çünkü milliyetçiliğin sahibi bellidir. Türk milliyetçiliğin tapusu, Türk milletine aittir” ifadelerini kullandı. 

“Üstün yetenekli insan kaynağımızı yabancı ülkelere kaptıranlar milliyetçi olabilir mi?” sorusunu soran İYİ Parti Genel Başkanı, gerçek milliyetçilerin, ilim irfan dağıtmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına dağılan öğretmenler olduğunu söyledi. 

Meral Akşener sözlerine şu şekilde devam etti: 

Sizin nereniz milliyetçi? Bir kişiye beş kişi saldıran haydutlardan ne milliyetçi olur ne de adam olur. Siyasetçi yetiştireceğine haydut yetiştiren zihniyetten ne milliyetçi olur ne de adam olur. Çözüm sunacağına nefret saçanlardan, sokakta terör estirenlerden ne milliyetçi olur, ne de adam olur.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Ağustos'ta Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Fiziken orada, fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp Milliyetçi Hareket Partisi’ne dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir" ifadelerini kullanmıştı. 

50 GİK üyesi seçilecek

İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayında, mayıs ayında yapılan tüzük kurultayında alınan bazı kararların hayata geçirilecek. 

Kurultayda ayrıca daha önce üye sayısı 80 olan ve 50’ye düşürülen Genel İdare Kurulu da çarşaf liste yöntemiyle belirlenecek. 


AA
 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU