Düğüne giderken mutlaka uymanız gereken üç kural

Eğer düğünün çocuksuz yapılacağı belirtilmişse gelinle damattan sizin için bir istisna yapmalarını istemeyin

Görgü kuralları uzmanı Gottsman'a göre davetliler düğünde beyaz renk elbise tercih etmemeli (Unsplash)

Çiçek duvarlarının, Y kuşağına özgü pembe gelinliklerin ve düğün hashtaglerinin ortaya çıkmasıyla, düğünlerin zamanla her şeyin makbul olduğu organizasyonlara evrildiğini söyleyebiliriz.

Dijital düğün planlayıcısı The Knot'a göre sonuçta Y kuşağı gelin ve damatlar, dini kurumlarda düzenlenen törenlerden tutun artık yarıdan az gelinin yaptığı buket fırlatma seremonilerine kadar birçok geleneksel düğün unsurundan kaçınma eğiliminde.

Davetlilerin rolü de düğün planlamasının giderek artan bir biçimde misafirlerin deneyimlerine odaklanmasıyla elbette değişti.

Ancak bir görgü kuralları uzmanına göre iş, düğün davetlileri için temelde her şeyin değişip değişmediği sorusuna geldiğinde, cevap "hayır" oluyor.

Görgü kuralları uzmanı Diane Gottsman, düğün davetlilerinin görmezden gelmesinin hiçbir zaman kabul edilemeyeceği bazı gelenekler olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Ana kurallar hala geçerli."

 

dügün - unsplash- 3.jpg
Gottsman'e göre davetlilerinin görmezden gelmesinin kabul edilemeyeceği kurallar var (Unsplash)

 

Beyaz giymeyin

Hepimiz, oğlunun eşini kendi beyaz kıyafetiyle gölgede bırakan damat annelerini duymuşuzdur ama art niyetli olmayanlar için bile beyaz, gelin dışındaki herkes için yasak bölge.

“Beyaz hala geline has bir renk” diyen Gottsman şöyle devam etti:

Misafirler başka bir renk seçmeli. Mükemmel düğün kıyafeti için bol miktarda güzel seçenek var.

Gottsman ayrıca bu kuralın cinsiyet fark etmeksizin bütün misafirler için geçerli olduğunu, bu yüzden de, eğer damat değillerse, erkeklerin beyaz takım elbise giymekten kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Başkasının düğününde evlenme teklif etmeyin

Büyük günde gelin ve damattan rol çalmak da çok büyük bir yasak. Bu da konukların düğünü evlenme teklifinde bulunmak için kullanmak gibi davranışlardan kaçınması anlamına geliyor.

Aşkla dolu bir günde nişanlanmak romantik görülebilir, özellikle de düğün turistik bir mekanda gerçekleşiyorsa. Ama Gottsman bu konuda uyarıda bulunuyor:

Başka birinin düğününün mekanı nerede olursa olsun, kutlama gelin ve damada özel olmalı. Gelin ve damatla önceden konuşup anlaşılmadıkça bir başkasının teklifi başka bir zamanı beklemek zorunda.

The Knot'a göre gelinle damattan izin bile istenmemeli zira böyle bir şeyi tercih etmeyebilirler ve bu da onları zor duruma düşürebilir.

 

dugun - unsplash- 2.jpg
Büyük günde gelin ve damattan rol çalmak çok büyük bir yasak (Unsplash)

 

Çocuk istenmeyen düğünlerde istisna yok 

Gelinle damadın isteklerini hesaba katmak, ister siyah kravat takmak, ister çocuk getirmemek olsun, onların koydukları kurallara da uymak anlamına gelir.

Her ne kadar çocuksuz düğünlerin planlanması küçük çocuklu misafirler için zor olsa da Gottsman "misafirlerin bu ricaya saygı göstermesi gerektiğini" söylüyor. Gottsman sözlerini şöyle sürdürüyor:

Ama ebeveynler herhangi bir soruna yol açacaksa düğünü es geçmeyi tercih edebilir. Gelinle damat kırılmadan bu tarz durumlara karşı hazırlıklı olmalı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genel kurallara uymanın yanı sıra konuklar, geç ya da erken gitmektense zamanında orada olma veyahut açıkça fazladan misafir getirebileceğiniz belirtilmişse sadece bir kişi getirmek gibi dile getirilmemiş beklentilerin de farkında olmalı.

Brides dergisine göre, plansız konuşma yapmak, hediye vermemek, töreni atlamak veya çok fazla içki içmek de kaçınılması gereken durumlardan.

Y kuşağı, düğün sektörünü değiştiriyor olabilir ama bazı düğün kuralları baki kalacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU