Y kuşağı telefon yüklemeleri bir dakikadan uzun sürdüğünde "öfkeyle doluyor"

"Genç nesil teknolojiyle çevrili durumda ve bize bir molaya ihtiyacı olduğunu söylüyor"

16-24 yaşlarındaki katılımcıların neredeyse yarısı ekran başında geçirdiği zamanı azaltmak istediğini söylüyor (Nicepik)

Y kuşağı teknolojiye olan sabrını yitiriyor gibi görünüyor. Yeni bir çalışma gençlerin sinirlenmesi için telefonlarındaki karşıdan yüklemelerin bir dakikadan uzun sürmesinin yeterli olduğunu iddia ediyor.

Çin merkezli telefon üreticisi OnePlus tarafından yürütülen ve her yaştan 2 binin üzerinde akıllı telefon kullanıcısını kapsayan bir ankette, 16-34 yaşlarındaki kişilerin eski kullanıcılara kıyasla yavaş indirme hızları nedeniyle öfkelerini yitirmelerinin 5 kat daha olası olduğu görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Katılımcılardan aynı zamanda hayatlarındaki en sinir bozucu unsurları belirtmeleri istendi. 16-24 yaşlarındakiler için en yaygın yanıt, bulundukları yerde wi-fi bulunmaması oldu. İkinci en yaygın yanıtsa zamanında ulaşmayan bir teslimat olarak belirlendi.

Ankete göre dijital teknoloji ağırlıklı yaşantımız zihnimizi olumsuz anlamda etkiliyor ve Y kuşağının 5’te ikisinde akıllı telefonlarda harcanan süre nedeniyle anksiyete ve uykusuzluk gibi tükenmişlik belirtileri görülüyor.

Araştırmada kişilerin bu durumla mücadele etmek istedikleri de görülüyor. 16-24 yaşlarındaki katılımcıların neredeyse yarısı ekran başında geçirdiği zamanı azaltmak istediğini söyledi. Ankete katılanların yüzde 32'siyse günümüzde teknolojiye olan bağlılığımıza dair endişe duyduğunu belirtti.

OnePlus İngiltere’nin AB stratejisi ve İngiltere pazarlama başkanı Kate Parkyn “Genç nesil teknolojiyle çevrilmiş durumda ve bize bir molaya ihtiyacı olduğunu söylüyor" diye konuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

 Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU