İran’dan Erbil’e üst düzey ziyaret

İran Dişişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in önümüzdeki hafta Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bir ziyaret gerçekleştireceği bildirildi

Fotoğraf: AA

İran’ın Süleymaniye Başkonsolosu Sadullah Mesudiyan, yaptığı açıklamada İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in yakın bir zamanda Irak’ı ziyaret edeceğini ve bu çerçevede IKBY’nin başkenti Erbil’de de temaslarda bulunacağını belirtti. 

Mesudiyan, “Ziyaretinin gündemi, iki tarafın yararına ekonomik ilişkiler geliştirmek için mekanizmalar kurmak ve İran ile Irak halkı arasındaki ilişkileri desteklemek. Ayrıca ziyaret çerçevesinde IKBY ve Iraklı işadamlarıyla da bir toplantı yapılacak” dedi.

İran medyası da Zarif’in Hindistan’a yapacağı ziyaretin ardından Irak ve IKBY’ye temaslarda bulunmak üzere bir ziyaret gerçekleştireceğini doğruladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasimi ise Muhammed Cevad Zarif’in Hindistan ziyaretinden sonra Irak’a gideceğini ve iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi için temaslarda bulunacağını açıklamıştı.
 

DAHA FAZLA HABER OKU