Prof. Dr. Fuat Sezgin'in çalışmaları dijital ortamda gösteriliyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 15 Temmuz'da Taksim’de açılan Dijital Gösterim Merkezi'nde İslam bilim tarihi araştırmacısı Sezgin'in hayatının halka doğrudan anlatılması amaçlanıyor

Fotoğraf: AA

Darbe girişiminin hafızalardan silinmemesi amacıyla Taksim'de açılan Dijital Gösterim Merkezi'nde 1 Ağustos'tan itibaren Prof. Dr. Fuat Sezgin'in çalışmaları sergilenmeye başladı.

Merkezde Sezgin'in hayatına ve çalışmalarına ilişkin pek çok video, dijital hologram ve görsel, 9 Ağustos'a kadar gösterilecek.

Açılışta konuşan İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, ziyaretçilere Fuat Sezgin'in kişiliği ve çalıştığı alanlarla ilgili bilgi verileceğini söyledi.

"Ecdadın bilime katkıları doğru anlatılmalı" diyen Erdoğan, özgüvenin korunması gerektiğine de vurgu yaptı.

 

Bilal Erdoğan AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

"Batı'yı da okuyup, anlayıp, onun ötesine geçmemiz lazım"

Hafızasız bir toplumun medeniyet iddiası taşıyamayacağını kaydeden Erdoğan, "Eğer biz kalkıp 21. yüzyılda Batı'ya tamamen her şeyimizle angaje olacaksak, Batılıdan hiçbir farkımız kalmayacaksa yüzlerce yıl fetihler yapan, bağımsızlık, istiklal diye savaşlarla zaferler kazanan, bu kadar şehit veren ecdadımıza, bugün dahi şehit veren ordumuza nasıl layık olabiliriz? Bütün bunlar niye? Bizim bu kimliğimizi, medeniyetimizi yaşatmak için geçmişimizi bilmemiz, ondan ilham almamız lazım. Batı'yı da tam anlamıyla anlayıp, okuyup, öğrenip, onun ötesine geçmemiz lazım" şeklinde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


 

"Sergi, medeniyetimizin iyi anlaşılması açısından bir durak"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan da Dijital Gösterim Merkezi vasıtasıyla ülkenin en büyük değerlerinden Fuat Sezgin'in eserleri, hayatı ve yaptığı çalışmaların daha geniş kitlelere ulaştırılmaya çalışıldığını dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl vefat eden Prof. Dr. Fuat Sezgin'in, İslam medeniyetini yeniden inşa etme konusunda yol gösterici çalışmalar yaptığını anlatan Alpaslan, "Sergi, hocamızın ve medeniyetimizin daha iyi anlaşılması açısından bir durak olur" ifadelerini kullandı.
 

Prof. Dr. Fuat Sezgin Dijital Merkez açılışı.jpg
Fotoğraf: AA

 

Geçtiğimiz ay açılan Dijital Gösterim Merkezi'nde halkın hafızasını diri tutacak gösterimlerin yapılması amaçlanıyor.

Taksim Meydanı'ndaki 600 metrekarelik merkezde, 4 ayrı bölümde İslam bilim insanlarının bulduğu cihaz ve teknikler; videolar, dijital hologramlar ve üç boyutlu görseller eşliğinde tanıtılıyor.

 

 

İbn-i Sina, Ceziri, Farabi, Biruni gibi isimlerden örnekler ile İslam bilim tarihine kendini adamış Prof. Dr. Fuat Sezgin'i anlatan videoların gösterildiği merkez, 9 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek.

 

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU