Yıldırım'dan istifa tartışmalarına yanıt: Durumum hukuki bir sorun teşkil etmiyor

TBMM Başkanı ve AK Parti'nin İBB adayı Binali Yıldırım medya temsilcilerinin sorularını yanıtladı

Binali Yıldırım medya yöneticileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Fotoğraf: AA

TBMM Başkanı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım gazete ve televizyonların, genel yayın yönetmenleri ve temsilcileriyle bir araya geldi. 

Yıldırım, "Milletvekili seçimlerine gidilirken bir vekilin istifa etme ihtiyacı yoksa ve TBMM üyesi olarak kampanyalara katılıyorsa, belediye seçimlerine giderken aynısını yapmasını yadırgamak, kabul etmemek ne hukuki ne de adil bir değerlendirme olabilir." dedi.

Gazeteciler Binali Yıldırım'a CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu'nun "İstanbul Ankara'dan yönetilemez" sözleri hakkındaki yorumunu sordu. Yıldırım, şu cevabı verdi:
 

"İmamoğlu, 'İstanbul, Ankara'dan yönetilemez' dedi. Ardından 'Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği talimat gereği asgari ücret 2 bin 200 lira olacak' diye konuştu. Peki, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? İstanbul, Ankara'dan yönetilemez. İstanbul, Ankara'sız da yönetilemez. İstanbul'un Ankara'ya ihtiyacı var. Ankara'nın da, İstanbul'a destek verme yükümlülüğü var."

Yıldırım toplantının kameralara açık bölümünde "31 Mart seçimlerinde sonuç ne olursa olsun İstanbul kazansın istiyoruz. Ülkemiz kazansın istiyoruz" diye konuştu. 

Seçimlerin genel seçime ya da referandum havasına dönüştürülmemesini istedi, aksinin İstanbul'a kötülük olacağını söyledi.
 


Binali Yıldırım "31 Mart seçimleriyle beraber yeni bir dönemin, belki bir 25 yıl daha sürecek yeni dönemin kapılarını aralamayı hedefliyoruz" dedi.

İstanbul'un en büyük sorununun trafik olarak görüldüğünü söyleyen Yıldırım şöyle konuştu:

"İstanbul'da 'sorun nedir' diye sordurdum vatandaşlara. Birinci şey; ulaşım ve trafik. İstisnasız bütün ilçelerde, her yerde ulaşım ve trafik telaffuz edilen sorun. İstanbul'u dinleyeceğiz, gözlerimiz kapalı değil. Gözlerimiz açık İstanbul'u dinleyeceğiz, kulaklarımız delik İstanbul'u dinleyeceğiz. İstanbul'un konularının, dünya şehrinin konularının güme gitmesi beni çok üzer. Bu bakımdan, kampanya boyunca bu alanda kalmaya devam edeceğim. Mecbur kalmadıkça bu alan dışındaki konularda çok fazla mesai harcamayacağım."

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU