Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw, Game of Thrones’un finaliyle dalga geçti

*Uyarı: Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw’a dair spoiler içerir*

Yeni Hızlı ve Öfkeli (Fast & Furious) filmi, Dwayne Johnson ve Jason Statham’ın canlandırdığı Hobbs ve Shaw karakterlerini yeniden bir araya getirdi.

Bu serinin her filminden beklendiği gibi yeni film Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw) da fazlasıyla eğlenceli ve tamamıyla saçma. Öyle ki film The Independent sinema eleştirmeni Clarisse Loughrey’in de beğenisini kazanmış durumda.

Bolca sürpriz barındıran filmde karşımıza bir anda çıkacak ünlü isimler kadar Game of Thrones finalini hedef alan bir sahne de var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şimdi en büyük sürprizi bozacak değiliz ama son derece tanınmış bir kişi filmin başlarında ortaya çıkıyor ve jenerikteki ek sahnede geri geliyor.

Locke adıyla anılan bu karakter belli ki hayal kırıklığına uğramış bir Game of Thrones hayranı.

Bu karakterin, Hobbs’un kızıyla Game of Thrones hakkında konuşmasına şahit olduktan sonra dizinin finalini öfkeyle eleştirdiğini görüyoruz. Karakterin özellikle eleştirdiği konuysa Jon Snow’un (Kit Harington) halası Daenerys Targaryen’le (Emilia Clarke) birlikte olup sonra da onu öldürmesi.

Bir filmin artık kültürel sohbetin çok bir parçası olmayan bir şeye böyle doğrudan bir gönderme içermesi cesur bir hareket.

Game of Thrones’un tartışmalı finalini mayısta yaptığı düşünülürse eğlenceli bir fikir gibi görünebilir ancak gelecek yıllarda modası geçeceği kesin.

Dizinin finalini eleştiren yalnızca yeni Hızlı ve Öfkeli filmi değil. Geçen ay Comic-Con’da aktör Seth Rogen da finali tiye almıştı. Bundan günler önceyse yine Comic-Con etkinliğinde dizinin oyuncuları finali savunmuştu.

Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw bugün vizyona girdi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU