İBB Başkanı İmamoğlu: İSKİ yöneticilerinin takdiridir

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Yönetim Kurulu Üyelerinin toplu istifasını yorumladı. İmamoğlu, İSKİ’nin yeni genel müdürünün ise en geç pazartesi günü açıklanmış olacağını söyledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı konuk etti. Saraçhane'deki görüşmenin ardından Mansur Yavaş, "Büyük bir demokrasi mücadelesini başarıyla veren ve taçlandıran başkanımıza 'Hayırlı olsun' ziyaretine geldik. Başarılarının devamını diliyoruz. Başaracağına kalpten inanıyorum" şeklinde konuştu. 

Yavaş'a teşekkür eden İmamoğlu da Türkiye'nin kazançlı çıkacağı bir sürecin bütün büyükşehirlerdeki vatandaşlara yaşatılacağını kaydetti. 

 

Ekrem İmamoğlu- Mansur Yavaş Independent Türkçe.jpg
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na İSKİ Yönetim Kurulu Üyelerinin toplu istifası soruldu. İstifanın İSKİ yöneticilerinin takdiri olduğu yanıtını veren İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurum içi hafızayı yok sayarak yol yürümeyeceğimizi söylemiştik. Dolayısıyla biz bugün ve pazartesi ekibimizle beraber yolumuzda yürüyeceğiz. İSKİ, idari anlamda hiçbir sıkıntısı hiçbir zafiyeti olmaksızın yoluna devam edecek. Bunlar doğaldır, olabilir. Bugüne kadar doğru yapılan hizmetlerinde şehre emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonra yol yürüyeceklerimiz de vardır. Yeni getirecek arkadaşlarımız da vardır. İSKİ'nin bundan sonraki dönemi geçmiştekinden çok daha başarılı olması yönünde yoğun bir çalışmamız olacak." 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'na İSKİ'nin yeni genel müdürünün kim olacağı da soruldu.

İmamoğlu, "Olgunlaşsın. Zaten bugünden yarına. Bugün olmaz yarın açıklarız veya pazartesi açıklarız. Çünkü bazen bir kişi ile ilgili yürümesi gereken bir işlem var. O işlemde bir aksaklık olabilir. Verdiğimiz söz yarıda kalabilir. Onların bitmesi ile açıklamamız daha doğru olur" yanıtını verdi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


 

"İETT'de süreç yok"

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri'nde (İETT) istifa edenlerin olup olmadığına ilişkin ise şu sözleri söyledi:

"İETT'de bir süreç yok. Takip ediyoruz. İştiraklerimiz 28 adet. Arkadaşlarımız her gün işlemleriyle istifa edenlerin yerine uygulanan yönetim değişimleriyle genel müdür atamalarımızla biliyorsunuz orada neredeyse makam olarak baktığınızda ilgileniyorlar. Neredeyse 100'ün üzerinde istifa oldu. Kişi olarak söylemiyorum. Bütün bunların işlemleri ile uğraşıyoruz, titiz davranıyoruz. Bütün bu işlemlerimiz aslında bayrama kadar yüzde 75-80 oranında toparlanır. Bayram sonrası haftası da Allah'ın izni ile bitiririz. Çünkü ekibimizle arkadaşlarımızla hazırlıklıyız. Donanımlı arkadaşlarımız süreçte ekibimize dahil olacaklar."

"Temmuz ödemeleri adil dağıtılmamış"

İller Bankası ödeneğine ilişkin ise İmamoğlu, "Yönetime gelenin haziran sonu dağıtması gereken bütçeyi, o kısa dönemde dağıtması adil değil. Zaten adil de dağıtılmamış. Adil dağıtılmadığı konusunda verilerimiz net. Örnek verdim. Bu şehrin taşımacılığını yapan halk otobüsleri, 6 aydır, 8 aydır hakedişlerinin ödemesini alamazken, 5-6 milyonluk göstermelik ödemeler yapılması, zaten adil olmadığı yönünde net işaretler veriyor. Dediğim gibi, adil olmadığı net, doğru olmadığı net. Şimdi onun için de başka türlü usul harici ya da uygun olmayan ödemeler var mı, onun detayına bakıyoruz" dedi.
 

Yavaş: Belediyecilik ile yolsuzluk kelimelerinin yan yana gelmesini istemiyoruz"

Gazeteciler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ise görevdeki ilk 100 gününde 136 milyon liralık tasarrufla gündemde olmasını sordu.

Mansur Yavaş, şu sözlerle yanıt verdi:

"Tasarruftan başka yapabileceğiniz bir şey yok. Çünkü birdenbire 10 milyon 700 bin TL kesilmesi gereken metro gelirlerimiz, ayda 16-17 milyon kesilmeye başladı. Bunun gibi ve ayrıca bizim yapmadığımız bütçede 3 milyar TL civarında gayri menkul satışı öngörülüyor. Bunun zaten bir kısmına izin verilmedi gibi bu ekonomik ortamda bu gayri menkulleri satma imkanımız da yok. Dolayısıyla Ankaralıya hizmet etmek için, israfı ortadan kaldırmak için tasarruf etmekten ve gelirlerimizi arttırmaktan başka bir çaremiz olmadığını biliyoruz ve bunu yapmaya başladık. İlk 100 günde bunun sonuçlarını aldık. Bizim 11 büyükşehir belediye başkanı olarak amacımız şu: Artık belediyecilik ve yolsuzluk kelimeleri yan yana gelmemesi bunu tarihe gömmek için bütün elimizden gelen yapacağız. Katılımcı, şeffaf bir şekilde inşallah bütün belediye başkanlarımız bu şekilde hizmet ederek Türkiye'ye örnek olmayı hedefliyoruz." 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündüz saatlerinde de Anadolu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ile Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva'yı ayrı ayrı konuk etmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU