"İntikam elbisesi" sahnesi, The Crown izleyicilerini "hayal kırıklığına uğrattı"

Bir izleyici, "Hayal kırıklığı demek, şu anda hissettiklerimin yetersiz bir ifadesi olurdu" diye tweet attı

Elizabeth Debicki, The Crown'da Princess Diana rolünde (Netflix)

The Crown'ın en yeni sezonundaki belirli bir sahne izleyicileri "hayal kırıklığına uğrattı".

Hayranların gözdesi tarihi dram dizisinin 9 Kasım'da gösterime giren 5. sezonunda zaman akışı günümüze yaklaşırken, 1990'lardaki Prenses Diana rolünü Emma Corrin'in yerine şimdi Elizabeth Debicki üstlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin 10 bölümlük sezonu, Galler Prensesi'yle Kral III. Charles'ın parçalanan evliliğine ve Diana'nın zamansız ölümünden önceki son skandallara odaklanıyor.

"Önümüzdeki Yol" başlıklı 5. bölümde dizi, 1994'te Charles'ın Konsort Kraliçe Camilla Parker Bowles'la ilişkisini doğrular gibi görünmesinden kısa süre sonra, Diana'nın Serpentine Gallery'deki bir akşam yemeğine siyah bir Christina Stambolian elbise giyerek katıldığı gerçek olaylara dayanan "İntikam Elbisesi"ni ele almaya çalışıyor.

Debicki'nin canlandırdığı Diana'nın elbiseyi seçtiği ve mekana büyük girişini yaptığı sahneler, Kraliyet Ailesi'nin Charles'ın röportajına tepki verdiği sahnelerle iç içe geçiyor.

Birçok izleyici bu ikonik ana yer verilmesini takdir etse de bazıları bu anın geçiştirildiğini ve daha fazla ekran süresini hak ettiğini düşünüyor.

Bir izleyici, "The Crown'ın bir bölümün tamamını 'İntikam Elbisesi'ne ayırmaması tam bir rezalet, işte söyledim" diye tweet attı.

 


İkinci bir kişi cevap verdi:

#TheCrown'ın 5. bölümünü bitirdim ve hayal kırıklığı demek, şu anda hissettiklerimin yetersiz bir ifadesi olurdu. Yüzeyine şöyle bir dokundu ve kesinlikle hiç duygu yoktu, Diana'nın bakış açısı nerede, ayrılmalarına yol açan şey, ünlü intikam elbisesinin arkasındaki duygular nerede?

Üçüncü bir kullanıcıysa, "İntikam elbisesi The Crown'da o kadar olaysızdı ki" diye hayıflanırken 4. bir kişi de şöyle ekledi:

#TheCrown'da "İntikam Elbisesi" sahnesini göreceğimi düşünmüştüm ama sanırım yoktu.

Bir başkası da "The Crown, ancak 5 saniye falan yer verdiği intikam elbisesi sahnesini gerçekten katletmiş" diye öne sürdü.

Debicki, British Vogue'a daha önce verdiği bir röportajda, İntikam Elbisesi sahnesinin kendisi için ne anlama geldiği hakkında konuşmuştu.

Elbisenin ne anlama geldiğini düşünürken üzerimde kıyafet ayarlamaları yapılmasına izin verdim. Neden bu elbise? Diana, iki ya da üç yıldır ona sahipti. O zamanlar için çok müstehcendi.

Bu alanda hak iddia ediyordu. Arabadan çıkış şekli, ışıltısı, arabanın kapısı açılırkenki gücü, çok hızlı ve çok atılgandı. İzlemesi olağanüstü bir şey. Moda yoluyla kendiniz hakkında ne söylediğinize karar vermek… bu bir özgüven göstergesiydi. İnanılmaz derecede güçlü bir özgüven göstergesi.

The Independent'ın 5. sezonla ilgili iki yıldızlı incelemesini buradan okuyabilirsiniz.

The Crown, Netflix'te gösterimde.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU