4 maaş aldığı iddia edilen Ordu Belediye Başkanı Güler: Ayrılmak istediğimi bildirdim

31 Mart yerel seçimlerinden sonra, akraba atamaları ve çifte maaş iddiaları gündemden düşmüyor. Son haberin kahramanı ise Ordu Belediye Başkanı seçilen eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler

Fotoğraf: Ordu Büyükşehir Belediyesi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in yönetim kurulu üyesi olduğu iki ayrı şirketten de maaş aldığı iddia edildi. 

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk haberine göre, 31 Mart’ta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Güler, yönetim kurulu üyesi olduğu şirketlerden istifa etmedi. Güler’in Turkcell ve Çin bankası ICBC'de yönetim kurulu üyelikleri sürüyor. Eski Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Güler'in biri emekli maaşı olmak üzere 4 maaş aldığı ileri sürülen haberde Güler’in de konuyla ilgili açıklamasına yer verildi:

Ben bu görevlerde ülkeme katkı sağlamak için bulunuyorum. Ülkemize faydamız olduğu için oralarda görev aldık. Her iki kuruma da yazı yazdım ayrılmak istediğimi bildirdim, cevap bekliyorum.

Kamu ve özel sektör arasında tercih yapmalı

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel,  Güler’in 2 ayrı yönetim kurulu üyeliğinden de ayda 200 bin lira ücret aldığını iddia etti. Adıgüzel, Hilmi Güler’in bir tercih yapmak zorunda olduğunu da söyledi:

Başkan seçilmesinin üzerinden 4 ay geçti. Kamu ile özel sektör arasında tercih yapsın. O yapmıyorsa partisi buna el atsın. Yöneticisi olduğu kuruluşların belediye ile ilgili bir işi olduğunda nasıl tavır alacak?

Bir iddia da Özel'den

Bir çifte maaş iddiası da CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den geldi. Kamudaki çift maaş ödemeleriyle ilgili tartışmaları da değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Özel Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un yönetim kurulu üyasi olduğu Borsa İstanbul’dan ikinci bir maaş aldığını iddia etti.

 

Özel, Altun’un eşi Fatma Nur Özel’in de hem akademisyen maaşı aldığını, hem de yönetim kurulu üyesi olduğu Türk Hava Yolları’ndan maaş aldığını ileri sürdü.

'Bunlar halkı düşünenler değildir'

Özel’in iddialarına Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun Fikriyat'ta yayımlanan "Vatandaşla Alay Etmeyin" başlıklı yazısında yanıt verdi:

Bugün Türkiye gibi ülkelerin yaşadığı siyasal çalkantıların kökeninde bu sistemi değiştirmek isteyenlerle, burjuva tipi devlet örgütlenmesinin devamı için çabalayanların kavgası yer almaktadır. Bağımlılık düzeni olarak adlandırılan bu yapı içinde eleştirilecek olanlar her zaman devlet görevlileri, milletvekilleri, onların maaşları vb. konular olmuş ve halkın gözünden kasıtlı olarak pek çok şey gizlenmiştir. Devlette “dolgun ücret” karşılığı çalıştığı iddia edilen kabiliyetli bireylerin, burjuvazinin yönettiği ulus ötesi şirketler gibi yapılarda aynı hizmetin karşılığında onlarca kat fazla gelir temin edebilecekken devlet hizmetine talip olarak büyük fedakarlık gösterdikleri kasıtlı olarak halkın gözünden kaçırılmaktadır. Yine eleştirilerle yıpratılmaya çalışılanların verdikleri kararlarla burjuvazinin çıkarlarına ölümcül zararlar verdikleri, milyarlarca dolara varan karlardan onları mahrum ederek halkın artı ürününün bu şirketlere peşkeş çekilmesini önledikleri hiçbir zaman konu edilmeyecektir.Buna karşılık geçtiğimiz yıl açıklanan Oxfam raporuna göre “dünyanın en zengin yüzde 1’lik kesiminin servetinin geri kalan yüzde 99’luk kesiminin servetine denk olduğu”, burjuvazinin devletleri dizayn ederek ve devletlerin içine yerleştirdiği işbirlikçileri yardımıyla hepimizin cebinden artı ürünümüzü ve emeğimizi çaldığı gibi küçük! ve önemsiz! bilgileri saklamasına göz yummamız beklenecektir.

Faiz kırbacı ile hepimizi korkunç çalışma şartlarına mahkum eden, emeklerimizi çalan, lobiler ve satın aldıkları işbirlikçiler vasıtasıyla aldırdıkları kararlarla, çalışmadan servetimize el koyan kesimleri konuşmak yerine risk altında, haftanın yedi günü ve yirmi dört saat esasına göre, aile, eğlence bilmeden çalışan, tatil yapmayı kendilerine yakıştıramayan devlet adamlarının toplumsal tabakalaşmadaki yerlerini, yediklerini, içtiklerini, giydiklerini çoğu zaman yalan yanlış haberlerle sorgulatmaya çalışanlar halkı düşünenler değildir.Kimsenin ismini bile duymadığı markaları kullanan, hayal bile edemeyeceği standartlarda yaşayan ağababaları için, daha önce defalarca yaptıkları gibi ellerini kirletmeden ülke, toprak ve zenginlik toplamaya çalışan işbirlikçilerdir. 'Vatandaşla alay etmeyin, sabrımızı da sınamayın, ikiyüzlülüğünüzü ve ihanetinizi milletimizin gözlerinin önüne sermeyin' vesselam…

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU