Suudi Arabistan'dan kadınlara vize ve seyahat izni

Yeni kanun maddesinde, cinsiyet, engel, yaş veya farklı herhangi bir ayrımcılığa uğramadan herkesin çalışma haklarında eşit olduğu ifade ediliyor

Evli ve bekar kadınlar erkeğin onayı olmadan pasaport ve vize işlemleri yapabilecek / Fotoğraf: Janobia

Suudi Arabistan, kadınların araba kullanmasına izin verilmesinden bir yıl sonra ebeveyn izni olmadan vize almasına ve pasaport işlemleri yaptırmasına da onay verdi

Suudi Arabistan hükümeti perşembe günü yaptığı açıklamada, seyahat ve medeni durumla ilgili düzenlemelerin yanı sıra çalışma sisteminde de değişiklikler yapıldığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pasaport belgeleri ve sisteminde yapılan değişiklikler kapsamında, evli ve bekar kadınların yanı sıra çocuklar da bir erkeğin onayı olmadan pasaport ve vize işlemleri yapabilecek.

Sivil statü durumlarındaki değişiklikler kapsamında yürütülecek uygulamalar arasında, "Çocukların ikametgahı, ebeveynleri ya da vasisinin ikamet ettiği yerdir" ve "Evli kadının ikametgahı kocasının ikametgahıdır" maddeleri bulunuyor.

Değişiklikler arasında "Bu uygulama sisteminde küçük çocuklar için ailenin başı anne ya da babadır" ifadelerinin yer aldığı 91'inci madde  de yer alıyor.

Alınan kararla değişikliğe gidilen 3'üncü maddede cinsiyet, engel, yaş veya farklı herhangi bir ayrımcılığa uğramadan herkesin çalışma haklarında eşit olduğu ifade ediliyor. Maddede kadınların etkinliği daha da artırılıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'tan Independent Türkçe için çeviren: Zeynep Kansu

DAHA FAZLA HABER OKU