PS5: Yeni PlayStation’ın internet satış listesine eklenmesi spekülasyon dalgası yarattı

Liste ürünün fiyatını ve sürüm tarihinden önce ön sipariş seçeneğini içeriyor

(AFP)

PlayStation 5’in duyuru yapılmadan satış listesine eklenmesi Sony'nin yeni konsolu hakkında spekülasyonlara yol açtı.

Play Station’ın Mediamarkt’ın İsveç'teki internet sitesinde görülmesi, konsolun yakında satışa çıkacağına dair heyecana yol açtı. Konsolun ne kadara mal olacağı da tartışma konusu oldu.

Öte yandan, sadece bir ön satış kataloğu gibi görünen liste aslında konsolun gelecekte bir noktada satışa sunulacağı dışında hiçbir yeni bilgi vermiyor.

Şirket, PS5’le ilgili sayısız ayrıntıyı sürüm tarihi yaklaşmadan çok önce açıklamıştı. Sony ürünün muhtemel özellikleri ve sağlayabileceği deneyimlerle ilgili birçok bilgi paylaşmış ancak bugüne dek fiyatı ve çıkış tarihi hakkındaki tartışmalardan uzak durmuştu.

Yeni Mediamarkt listesi, konsolun çıkış tarihine ve maliyetine dair bilgi barındırabileceğinden bu iki muamma konusunda heyecana neden oldu. Yeni konsolun listedeki fiyatı 9 bin 999 İsveç Kronu yani yaklaşık 5 bin 775 TL.

Konsolun fiyatı pek çok haberde enine boyuna tartışıldı ancak PS5'in esasen hangi ülkede ne kadara satılacağına dair tahmin yürütmek pek mümkün değil. Ancak ürünün satış fiyatının herhangi bir PlayStation ürününden daha fazla olacağı kesin. Yine de Mediamark'ın koyacağı konsol fiyatına dair herhangi bir ipucu bulunmuyor.

İnternet sitesinin konsolun gerçek satış fiyatından daha yüksek bir miktar seçmesi çok daha muhtemel. Bu şekilde hayranlar ürünü şu an almaya karar verebilir ve internet sitesi de ürünün gerçek değeri duyurulduğunda, fiyat düşürmek zorunda kalmaz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıkçası listedeki fiyata bakılırsa Medimarkt'ın fiyatı yenileyeceği de açıkça belirtiliyor.

Listede, "NOT: Fiyat ve ürün bilgileri önsel ve değişime tabidir" yazıyor.

Sayfanın geri kalanı, Sony'nin yeni konsol hakkında paylaştığı bilgilere ve dolaşan söylentilere dayanıyor.

Sayfada, "PlayStation 5'in üçüncü nesil AMD Ryzen işlemcisi ve SSD depolama alanı olduğu ve ayrıca da PS4 oyunlarıyla geriye dönük uyumlu çalışabildiği söyleniyor. Ön sipariş verin ve satışa sunulduğu anda PS5’e sahip olmayı garantileyin” ifadeleri yer alıyor.

Liste konsolun sürüm tarihine dair herhangi bir bilgi içermiyor.

Geçmişte ürün sahibi şirket henüz canlı yayında ayrıntıları açıklama şansı yakalayamadan yeni ürünler satış mağazalarının internet sitelerine eklenerek ürünün ortaya çıkarıldığı ya da satışa sunulacağının onaylandığı olmuştu. Ancak bu sefer Sony'den PlayStation'ı yakın zamanda piyasaya süreceğine dair herhangi bir onay gelmeden, sadece yer doldurmak ve özellikle erkenden satın almak isteyenler için ön satış fırsatı sunmak amacıyla ürün internet sitesine eklenmiş gibi görünüyor.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/gaming

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU