İmamoğlu: Bugünlerde bir arada olmalıyız ama kalkıp da bir saksıya kusur bulma kafası doğru değil

İstiklal Caddesi’nde saldırının olduğu yerdeki saksıların kaldırılması ile ilgili konuşan İmamoğlu, “Saksılara suç bulmak değil de saksıları bir arada çalıştırmamız lazım” dedi

Fotoğraf: İBB

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim İstiklal Caddesi’nde dün gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında yaralanan vatandaşları hasta yataklarında ziyaret etti.

İmamoğlu daha sonra, İstiklal Caddesi esnafına “geçmiş olsun” ziyaretlerinde bulundu.

“İstanbul'da, teröre karşı ve bu tür terörist saldırılara karşı, bu şehrin ve ülkemizin barışı ve huzuru için kol kola olacak 16 milyon insanımız var” diyen İmamoğlu şunları söyledi:

Bir yandan tabii ki yasımızı tutarken, bir yandan yaralılarımızın şifası için dua ederken, bugün birazdan İstiklal Caddesi'ne gideceğim ve orada esnafımıza hayırlı işler dileyeceğim. Bu acıları, bu yasları yaşarken hayatın devam ettiğini ve barışa, huzura dönük, terörizme dönük dimdik ayakta durduğumuzu, kol kola olduğumuzu, orada esnafımızı ziyaret ederek göstereceğim. İnanıyorum ve biliyorum ki, 16 milyon hemşerimiz aynı duyguyla, omuz omuza. Ve bu esnafımızla buluşmayı, önümüzdeki günlerde de yarından itibaren her sabah devam ettireceğim. Sabah 1 saat, 1,5 saat burada yürüyüşlerimi yapıp, esnafımızla kol kola olup, çaylarını, kahvelerini içip, günlere mutlu ve umutlu başlamaları için mücadelemi ortaya koyacağım. Eminim ki, emin olunuz ki, bu yaraları hızlıca saracağız. Allah'ın izniyle, ülkemizin ve şehrimizin huzurlu bir biçimde, önümüzdeki günlere ve yıllara devam etmesi için kol kola mücadele edeceğiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bu günlerde bir arada olmalıyız. Ama kalkıp da bir saksıya kusur bulma kafası, doğru bir kafa değil”

İmamoğlu, ziyaretleri sırasında, Halk TV’de canlı yayınlanan “İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah” programına bağlandı.

İmamoğlu, Küçükkaya’nın, İBB’ye ait sokak saksılarının bombalı saldırı sonrasında kaldırılmasıyla ilgili soruya, “Biz, bugünlerde bir arada olmalıyız. Ama kalkıp da bir saksıya kusur bulma kafası, doğru bir kafa değil. Akşam buna müdahale etmek, ilk işmiş gibi buna bakmak, doğru bir kafa değil. Sağlıklı düşünmeye davet ediyorum. Bu türlü düşünceye sahip olanları da Allah’a havale ediyorum. Allah, yardımcıları olsun. Bir arada, ortak akılla, saksılara suç bulmak değil de saksıları bir arada çalıştırmamız lazım. Ona göre doğru kararlar vermemiz lazım. Allah yardımcımız olsun” yanıtını verdi.

İmamoğlu, terör saldırısının gerçekleştirildiği yerdeki anma noktasına karanfil bıraktı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU