Uçaktan düşen genç kadın hayatını kaybetti

Alana Cutland'in ailesi Madagaskar'daki olaydan sonra "çok üzgün" olduğunu açıkladı

Cambridg Üniversitesi ikinci sınıf öğrencisi Alana Cutland bir araştırma için Madagaskar'daydı (AP) 

Madagaskar'da uçaktan düşen genç İngiliz kadın hayatını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milton Keynes'lı Alana Cutland’ın geçen hafta staj yaptığı Hint Okyanusu adasında hafif bir uçakla seyahat ederken bin metre yüksekten düşerek hayatını kaybettiği bildirildi.

On dokuz yaşındaki genç kadının acılı ailesi “dünyayı keşfetmeye susamış” aydınlık, bağımsız kızlarını gururla andı.

Yerel polis Cambridge Üniversitesi öğrencisinin geçen perşembe günü Anjajavy'nin ücra bölgelerinde yürüttüğü çalışmalarından sonra küçük, iki kapılı uçaktan kasten atlayıp atlamadığını soruşturuyor.

Genç kadının cesedi henüz bulunamadı.

 

madagaskar.jpg

Madagaskar polisinin yayımladığı fotoğraflar olayın nasıl gerçekleştiğini canlandırıyor (Madagaskar polisi) 

 

Polise ait fotoğraflarda Cutland'ın son anlarında pilotun ve ikinci bir yolcunun uçaktan sarkan kurbanı bacağından tutarak düşmesini engellemeye yönelik çaresiz çabaları görülüor.

Cutland'in de kurtulmak için verdiği yoğun bir çabadan düştüğü bildirildi.

Yerel polis şefi Sinola Nomenjahary The Sun'a yaptığı bir açıklamada “Anjajavy'den kalkan Cessna C168 uçağında (yolcu Ruth) Johnson, Alana ve pilot olmak üzere üç kişi vardı. On dakikalık uçuştan sonra Alana emniyet kemerini açtı ve uçağın sağ kapısının kilidini açarak çıkmaya çalıştı. (...) Johnson 5 dakika boyunca onu tutmaya çalıştı ancak yorulup nefesi kesilince bırakmak zorunda kaldı. (...) Alana böylece deniz seviyesinden bin 130 metre yüksekteki uçaktan kasten atlamış oldu. Etçil Fossa kedigilleriyle dolu bir bölgeye düştü” dedi.

 

alana2.jpg
Polis genç kadının uçaktan kasten atlayıp atlamadığını soruşturuyor (Facebook) 

 

Cutland’in Afrika’nın doğu kıyısındaki adada kendisinin karşıladığı ancak “başarısız” olduğu araştırma gezisinde “paranoya atakları”na girdiği bildirildi.

Polis genç kadının ailesiyle düzenli olarak iletişim kurduğunu ve adanın ana havalimanı üzerinden eve dönmekte olduğunu söyledi.

Aile üyeleri ikinci sınıf öğrencisinin “kendisine heves ve macera duygusu sunan her fırsatı yakaladığını” ve doğa bilimleri alanındaki çalışmalarını tamamlamak için Madagaskar'da bulunduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yayımlanan bir bildiride aile, şu ifadeleri kullandı:

Kızımız Alana, onu tanıyan herkes tarafından sevilen ve beğenilen parlak, bağımsız bir genç kadındı. Ailesine ve arkadaşlarına karşı her zaman çok kibar ve destekleyiciydi, bu da hayatının her aşamasında onu çok özleyeceklerini bildiğimiz geniş bir kitleyle çok özel bir bağlantı kurmasına neden oldu. Alana kendisine heves ve macera duygusu sunan her fırsatı yakaladı, bilgi ve tecrübesini her zaman mümkün olan en iyi şekilde genişletmeyi hedefledi. Eğitiminin bir sonraki aşamasını oluşturan Madagaskar'daki bu stajda doğa bilimleri alanındaki çalışmalarını tamamlayacağı için ayriyeten çok heyecanlıydı. Alana aynı zamanda yetenekli bir dansçıydı ve yaratıcı yeteneklerini de sevinç ve bağlılıkla kucaklardı. Dünyayı keşfetmeye duyduğu açlık macera dolu hayatının her saniyesini dolu dolu yaşamasını sağladı. Yürüdüğü her yeri aydınlatan ve sadece orada olmak suretiyle insanları gülümsetebilen harika, güzel kızımızın kaybından büyük üzüntü duyuyoruz.

Cambridge Üniversitesi Robinson Koleji'nden Dr. David Woodman yaptığı açıklamada “Robinson College, Alana'nın ölüm haberiyle derinden sarsıldı. Buradaki iki yılında kolejdeki hayatın birçok yönüne büyük katkıda bulunmuştu. Hepimiz onu çok özleyeceğiz. Robinson Koleji bu fazlasıyla zor günlerinde Alana'nın ailesine en içten başsağlığı dileklerini sunuyor” dedi. .

Cutland kolejin web sitesine göre yoga ve farkındalık topluluğunda da yer alıyordu.

Söz konusu stajın özel olarak yapıldığı ve Cambridge Üniversitesi tarafından düzenlenen bir eğitim gezisi olmadığı belirtiliyor.

PA'dan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 https://www.independent.co.uk/news/world/africa 

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU