Martin Scorsese’nin uzun zamandır beklenen yeni gangster filmi The Irishman’den ilk fragman yayımlandı

Robert De Niro, Joe Pesci ve Al Pacino, The Irishman için bir araya geldi

Martin Scorsese’nin yeni gangster filmi The Irishman’in fragmanı nihayet yayımlandı.

Yönetmenin 2017’de vizyona giren dram türündeki Silence’dan bu yana ilk filmi olan The Irishman, 27 Eylül’de New York Film Festivali’nin açılışını yapacak. Film, Robert De Niro ve Joe Pesci’yi 1995 yapımı Casino’dan sonra ilk kez bir araya getirecek.

The Irishman, 75 yaşındaki De Niro’nun 1959’da geçen sahnelerde 30 yaşında görünmesini sağlamak için birçok CGI tekniğine ihtiyaç duyulduğundan Scorsese’nin şimdiye kadarki en pahalı projesi oldu.

Büyük buluşmayı gösteren yeni fotoğraflarda De Niro eski tetikçi “The Irishman” lakaplı Frank Sheeran, Pesci ise Russell Bufalin rolüyle karşımıza çıkıyor.

 

the-irishman-de-niro-pesci - netflix.jpg
(Netflix)

 

Film, Sheeran’ın hayatını ve yıllar boyunca işlediği birçok cinayeti ele alacak.

Diğer fotoğrafta ise Al Pacino, Ray Romano ve Bobby Cannavale’i görüyoruz.

 

the-irishman-netflix.jpg
(Netflix)

 

Yönetmenin uzun süredir üzerinde çalıştığı gangster filminin haklarının Cannes Film Festivali’nde alınmasıyla 2016’da yapım süreci başlamıştı. Daha sonra 105 milyon dolara (yaklaşık 585 milyon TL) filmin haklarını satın alan Netflix yapım için 125 milyon dolarlık (yaklaşık 697 milyon TL) bütçe belirlemişti.

Charles Brandt’in I Heard You Paint Houses, The Irishman kitabından uyarlanan film, De Niro ve Scorsese’nin 9. işbirliği. İkili bu projenin ardından 10. işbirliklerini de gerçekleştirmeyi planlıyor. David Grann’ın gerçek hikayeye dayanan suç türündeki romanından uyarlanacak bu yeni projede ekibe Leonardo DiCaprio da dahil olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Irishman kasımda Netflix’te yayımlanacak. Filmin gelecek yılki Oscar ödüllerinde yarışabilmesi için sınırlı sayıda salonda vizyona girmesi de bekleniyor.

Hazirandaki bir röportajda Scorsese, The Irishman’e yatırım yapmak isteyen tek şirketin Netflix olduğunu söylemiş, “Başka kimse yatırım yapmadı. Kimse” diye konuşmuştu. Scorsese yakın zamanda Netflix’te bir Bob Dylan belgeseli de yayımladı.

Scorsese, “Filmi sinema salonlarında belki de asla gösterilmeyeceğini kabul ederek yapmaya karar verdik. ‘Salonlarda gösterim için birkaç hafta ya da buna benzer bir zamanınız olur’ dediler. ‘Tamam’ dedim. Amaç filmi yapmaktı” ifadelerini kullanmıştı. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren:  Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU