Temmuz, Suriye'de bu yılın en kanlı ayı oldu

Suriye'de temmuz ayında 500'ü sivil bin 125 kişi hayatını kaybetti

Suriye Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekipleri, İdlib'in Eriha bölgesine yönelik saldırılarda enkaz altında kalanların çıkarılması için çalışma yürütüyor / Fotoğraf: AFP

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden (SOHR) bugün yapılan açıklamada, bu yılın başından bu yana Suriye'deki siviller için en kanlı ayın temmuz olduğu bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

SOHR verilerine göre temmuz ayında 500’den fazlası sivil olmak üzere bin 125 kişi öldü. Geçen ay öldürülenlerin arasında 190’ı çocuk, 60’ı kadın toplam 507 sivilin bulunduğu belirtildi.

Suriyeli muhaliflerin elindeki son bölge olan İdlib’te Suriye rejimi ve Rus kuvvetleri tarafından geçen nisan ayından bu yana düzenlenen hava saldırılarında yüzlerce kişi öldü, 330 bin kişi de göç etti.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre 25 sağlık tesisi düzenlenen saldırılarda zarar gördü.

Saldırılar, İdlib'te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında Eylül 2018’de imzalanan mutabakat anlaşmasına rağmen geçtiğimiz aylarda de devam etti.

Anlaşmayla Suriye’nin kuzeyinde, 15 ila 20 kilometre derinlikte silahsızlandırılmış bir bölge kurulması, teröristlerin ortadan kaldırılması ve ağır silahların çekilmesi için bir zaman çizelgesi oluşturulması hedefleniyordu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'tan Independent Türkçe için çeviren: Zeynep Kansu

DAHA FAZLA HABER OKU