Caretta caretta yumurtlama alanında drift atan sürücüye 60 bin lira ceza

Antalya’da kamyonetiyle caretta carettaların üreme alanında dirft yaparak, yuvalara zarar veren sürücüye 60 bin lira ceza kesildi. Kural tanımaz sürücüye bin lira da trafik cezası uygulandı

Fotoğraf: İHA

Antalya’nın Kumluca ilçesinde cumartesi günü, 3 genç kamyonetleri ile sahildeki caretta carettaların üreme alanlarında drift yaptı. Alkollü oldukları iddia edilen gençler, kendilerini uyaran 75 yaşındaki Şehabettin Yaşar’ı da darp etti. 3 genç daha sonra plajda kuma saplanan kamyoneti terk ederek kaçtı.

Olay yerine gelen polis ve çevre gönüllüleri bazı kaplumbağa yuvalarının koruma kafeslerinin kırıldığını, bazı yuvaların bozulduğunu, yumurtaların zarar gördüğü belirledi. Şüpheliler, polis tarafından olay yerinden yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yakalandı. Gece boyunca gözaltında tutulan 3 şüpheli, verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Adli işlem başlatıldı

Antalya Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “şüpheliler hakkında kasten yaralama, Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet, trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçlarından adli işlem başlatıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca sürücü E.Y.'ye  trafik kurallarına uymamak suçundan 108 TL, alkollü araç kullanmak suçundan bin 2 TL olmak üzere toplam bin 110 TL para cezası kesildiği ifade edildi.

Bir ceza da Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nden

Devreye giren Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü de olayla ilgili bir rapor hazırladı. Rapor doğrultusunda,  E. Y. isimli sürücüye ‘Çevrenin korunması amacıyla doğal çevreyi oluşturan biyolojik çeşitlilik ile bu çeşitliliği barındıran ekosistemin korunması esastır’ maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle 60 bin 163 TL ceza verildi. Sürücüye ayrıca 4 yuvayı bozdukları gerekçesiyle de 400 TL para cezası kesildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU