İstanbul Valiliği: 12 bin kaçak göçmen tespit edildi, 2 bin Suriyeli sığınmacı geçici barınma merkezine alındı

İstanbul Valiliği 12-31 Temmuz arası 12 bin 474 göçmenin geri gönderme merkezine alındığını, 2 bin 630 kayıtsız Suriyelinin ise geçici barınma merkezine gönderildiğini duyurdu

Fotoğraf: AFP

İstanbul Valiliği, kayıt dışı göç ve istihdamın önlenmesine ilişkin 12-31 Temmuz arasında yaptığı çalışmaların ardından 12 bin 474 göçmenin geri gönderme merkezlerine sevk edildiğini belirtti.

Açıklamada geri gönderme işlemlerinin bu merkezlerde yapıldığı ifade edildi.

Hiçbir ilde kaydı olmayan 2 bin 630 Suriyeli sığınmacının geçici barınma merkezlerine gönderildiğini belirten valilik, başka illerde kayıtlı Suriyeli sığınmacıların kayıtlı oldukları illere dönüşleriyle ilgili sürecin devam ettiğini vurguladı.

Bin 553 tabela mevzuata uygun hale getirilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ve ilgili kurumların temsilcileriyle rehberlik ekiplerinin oluşturulduğunu aktaran İstanbul Valiliği, 12-31 Temmuz arasında 7 bin 443 işyerinin ziyaret edildiğini ve rehberlik hizmeti verildiğini duyurdu.

Rehberlik hizmetinin 25 Ağustos’a kadar süreceği belirtildi.

Yabancı uyruklu esnafa ait 5 bin 866 işyerine denetim yapıldığını ve bin 553 tabelanın mevzuata uygun hale getirilmesi için çalışma yapıldığı da ifade edildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU