ABD'den Türkiye'ye tahıl koridoru teşekkürü

“Guterres ve Türkiye’nin bu anlaşmayı tekrar rayına sokmasına müteşekkir ve minnettarız”

Fotoğraf: AA arşivi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Rusya’nın yeniden Karadeniz Tahıl Girişimi anlaşmasına dönmesindeki rolünden dolayı Türkiye’ye teşekkür etti.

Günlük basın toplantısında soruları yanıtlayan Price, Rusya’nın Ukrayna tahıl ve tahıl ürünlerinin dünyaya ihraç edilmesini kolaylaştıran Birleşmiş Karadeniz Tahıl Girişimi Anlaşması'na dönmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü bu anlaşma sayesinde şu ana kadar 10 milyon metrik ton tahılın Ukrayna’dan çıkarıldığını hatırlatarak, anlaşmayı dünya için “vazgeçilmez” olarak niteledi.

Türkiye’nin tahıl nakliyatının yeniden başlamasındaki rolüne dikkat çeken Price, bir soru üzerine “ Türk müttefiklerimizin çabalarını derinden takdir ediyoruz. Aslında Türkiye’yi ve BM Genel Sekreterine müteşekkir olduğumuzu söyledim. Bu anlaşmayı Genel Sekreter Guterres hazırladı ama başta Türkiye’nin kritik desteği ve daha sonra Ukrayna’nın, son olarak da Rusya’nın mutabık kalması ile oluştu. Genel Sekreter ve Türkiye’nin bu anlaşmayı tekrar rayına sokmasına müteşekkir ve minnettarız” ifadelerini kullandı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU