Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı: Hakkımızı helal etmiyoruz

Başkanlık, kendilerine atılan dış destekli iftiraları asla kabul etmediklerini bildirdi

Fotoğraf: AA

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, kendilerine atılan dış destekli iftiraları asla kabul etmediklerini ve söz konusu iftiraları atanlara haklarını helal etmediklerini bildirdi.

Başkanlığın sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı.

Ekiplerin sadece bu yıl 198 bin 94 uyuşturucu operasyonu yaptığının, 252 bin 590 şüpheliyi yakaladığının ve bunlardan 22 bin 136'sının tutuklandığı vurgulanan paylaşımda, şunlar ifade edildi:

Tonlarca narkotik maddeyi çocuklarımıza ulaşmadan engelleyen, ülkemiz sokaklarını temizleyebilmek için ailelerinden, kendilerinden feragat eden ve tüm bunları verilen her türlü destek ve irade sayesinde yapabilen kolluk birimleri ve narkotik polisleri olarak, tarafımıza atılan dış destekli iftiraları asla kabul etmiyor, hakkımızı helal etmiyoruz.

Paylaşımda, Dünya, Avrupa ve Türkiye'de "Genel Nüfusta Madde Kullanım Yaygınlığı" ve "Madde Bağlantılı Ölümler" başlıkları altında verileri gösteren grafikler ile Avrupa ve Türkiye'de uyuşturucu madde yakalamalarının sayılarına yer verildi.

Ne olmuştu?

Kılıçdaroğlu, yeni bir video yayınlayarak sokaklarda giderek yaygınlaştığını belirttiği uyuşturucuya karşı vatandaşları uyardı, hükümeti eleştirmişti. 

 “Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir, kaynağını sormayacağım’ dediler ve bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığını finansmanında kullandılar" diyen Kılıçdaroğlu, "Gelelim ‘Okul önünde yakaladığınız uyuşturucu satıcısının bacağını kırın’ diyen namıdiğer Fotoroman Süleyman’a. O da Fotoromancı ya, Saray da çok iyi biliyor ki bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye. ‘Paralarınızı getirin, her şeye göz yumacağız’ dediler ve göz yumdular. Bunlar onunla bununla poz veren, gençlerin diliyle söyleyeyim ‘Breaking Bad Süleyman’ ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur. Yazıklar olsun onlara” demişti. 

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarının ardından Emniyet ve Jandarma birimlerinin sosyal medya hesaplarından suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

Soylu da bir video paylaşarak Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. 
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU