Kayıp milyarder V.G. Siddhartha’nın cesedi Hindistan’daki bir nehrin kıyısında bulundu

Cafe Coffee Day zincirinin kurucusu ve sahibi kaybolmadan günler önce yazdığı bir mektupta “Bir girişimci olarak başarısız oldum” demişti

Polisten alınan bilgiye göre Hindistan’ın en büyük kahve zinciri sahibinin cesedi yoğun arama çalışmaları sonucu bir nehrin kıyısında bulundu.

Ülke çapında en az bin 750 dükkanı bulunan Cafe Coffee Day isimli zincirin kurucusu ve sahibi V.G. Siddhartha, pazartesi günü şoförüne yürüyüş yapmak istediğini söyledikten sonra Mangalore şehrindeki Netravati nehrinin yakınlarında kaybolmuştu.

Hindistan’ın “Kahve Kralı” olarak da bilinen zengin iş adamının cesedine ait görüntüler ve yakın çekim fotoğraflar bazı yerel televizyon kanallarında yayımlandı. Sosyal medyada paylaşılan videolardaysa nehrin kıyısındaki cesedin yanında duran bir muhabirin bir grup kameramanın önünde olaya dair haber sunduğu görüldü.

 

milyarder3.jpg
Kurtarma ekipleri V.G. Siddhartha'yı ararken (AFP) 

 

Polis, çarşamba sabahının erken saatlerinde bir balıkçının bulduğu cesedin kayıp iş adamına ait olduğunu doğruladı. AFP haber ajansına konuşan Güney Karnataka eyaletinin bölge yöneticisi Sasikanth Senthil “Şimdi (iş adamının) cesedini otopsiye gönderdik ve sonuçları bekliyoruz” dedi.

Siddhartha’nın kayboluşu, kamuoyunca tanındığı ve geniş kesimlerce saygı gördüğü Hindistan’da büyük ses getirmişti.

Sahibi olduğu Coffee Day Limited Şirketi pazartesi günü yönetim kurulunu olağanüstü toplayarak, halihazırda basında geniş yer bulmuş Siddhartha imzalı mektubu paylaşmıştı. Siddhartha mektupta borç içinde olduğunu ve ismini vermediği vergi memurlarınca sürekli rahatsız edildiğini yazmıştı.

 

milyarder2.jpg

"Kahve Kralı" lakaplı V.G. Siddhartha 2015'te Ahmadabad'da bir etkinlikte (AFP)

 

Hint medyasında çıkan haberlere göre Cafe Coffee Day’in büyüme hızı son iki yılda kayda değer ölçüde azaldı ve Siddhartha da şirketin satışı için Coca-Cola’yla görüşüyordu.

Polisin doğruladığı 27 Haziran tarihli mektupta şirketin ortaya çıkan iç finansal sorunlarından bahseden Siddhartha “Bir girişimci olarak başarısız oldum” yazmıştı.

Siddhartha'nın mektubunda şu ifadeler yer aldı: 

Asla kimseyi kandırmak ya da yanıltmak gibi bir niyetim olmadı. Her şeyimi verdiğimi söylemek isterim. Bana güvenen herkesten yarattığım hayal kırıklığı için özür dilerim.

Polis Siddhartha’nın son olarak nehrin üzerindeki bir köprüde göründüğünü doğruladı. Mangalore polis yetkilisi Sandeep Patil vakanın bir intihar olup olmadığını belirlemek için soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Salı günü Hindistan’ın menkul kıymetler borsasıyla paylaşılan bir basın bildirisinde Coffee Day Limited Şirketi “bu gelişmeyle şaşkına döndüklerini, düşünce ve dualarının onun (Siddhartha) ailesi ve sevdikleriyle birlikte olduğunu” söyledi.

Bülten aynı zamanda şirketin “yetkin bir iş ekibi öncülüğünde profesyonel biçimde yönetildiğini” ve bunun “tüm ticari faaliyetlerin devamlılığını temin ettiğini” belirtti. Açıklamadan kısa süre sonra şirketin Bombay Menkul Kıymetler Borsası’ndaki hisseleri yüzde 20 değer kaybetti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/asia

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU